На Львівщині збудують нові сільські амбулаторії

12:48 10 серпня 2018 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: slk.kh.ua

У п’ятницю, 10 серпня, у Львівській облдержадміністрації відбулась нарада щодо стану реалізації проектів будівництва сільських лікарських амбулаторій.

Про це повідомили в п’ятницю, 10 серпня, в прес-службі Львівської ОДА. Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак розповіла: «Хотіла би наголосити на тому, що це є ініціатива Президента України. Це є величезна відповідальність нашої області, яка отримала найбільший фінансовий ресурс для реалізації проекту. У 2017 році – 302 мільйони гривень, а у 2018-75 мільйони гривень. Відтак, на рахунках Львівської області 377 мільйонів гривень. Це субвенція на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості, які скерують на різні напрямки. Окрім будівництва, передбачено також придбання медичного обладнання для сільських лікарських амбулаторій, відповідного табеля оснащення, затвердженого міністерством охорони здоров’я».

«Цей проект координують Мінрегіонбуд та МОЗ України. Відтак, є спільний наказ цих двох Міністерств, в межах якого Львівська обласна державна адміністрація сформувала спроможну мережу надання первинної медичної допомоги. У межах цієї сформованої мережі відбуватиметься будівництво нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації визначив перелік об’єктів, що будуть реалізовані у межах цієї субвенції. В межах будівництва нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини передбачено також спів фінансування з місцевих бюджетів», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Будівництво нових та реконструкція сільських амбулаторій – це ініціатива Президента України Петра Порошенка. У планах вже до кінця поточного року ввести у роботу у сільській місцевості до 500 нових амбулаторій  по Україні», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Амбулаторії загальної практики сімейної медицини – ультрасучасні заклади, які збудують за уніфікованими проектами. Будівництво сільських амбулаторій відбуватиметься таким чином, щоб охопити всю територію Львівської області, а відтак кожен мешканець зможе отримати необхідну медичну допомогу», – розповіли також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів