На Львівщині запрацював ще один скринінговий центр

16:15 8 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У п’ятницю, 8 вересня, на базі Червоноградської центральної міської лікарні відкрили міжрайонний скринінговий центр для діагностики передракових захворювань та раку у жінок.

Про це повідомили сьогодні, 8 вересня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Скринінговий центр в Червонограді обслуговує Кам’янко-Бузький, Радехівський, Сокальський райони та Червоноград. У відкритті нового центру взяв участь і голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Очільник облдержадміністрації зазначив: «Це один із шести центрів у Львівській області, які створені завдяки співпраці міністерства охорони здоров’я України, Світового банку та департаменту охорони здоров’я ЛОДА. Все необхідне обладнання вже є, тепер справа за самими жінками. Вони мають знайти час та бажання подбати про себе і подбати про своє здоров’я».

Натомість директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак запевнила: «Обстеження дозволить виявити жінок, які мають найвищу вірогідність  захворювання на рак, з метою його попередження. Адже рання діагностика, попередження та своєчасне лікування – надзвичайно важливі для збереження життя жінок».

«Скринінговий центр забезпечений цифровим мамографом, сучасним УЗД апаратом, кольпоскопом та гінекологічним кріслом, мікроскопом та комп’ютерною технікою для ведення електронного реєстру. У центрі забезпечено повний цикл ведення електронної медичної картки пацієнта безпосередньо з робочих місць реєстратора, гінеколога, лікаря УЗД, цитолога, рентгенолога та лікаря мамолога. Загальна вартістьпоставленого обладнання у скринінговий центр Червонограда – 9,8 млн. гривень», – поінформували також у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів