На Львівщині запрацював ще один міжрайонний центр нефрології й діалізу

14:45 5 лютого 2017 р.

Фото до новини

Міжрайонний центр із надання замісної ниркової терапії в Городку буде обслуговувати жителів Городоцького, Мостиського, Самбірського та Пустомитівського районів.

У п'ятницю, 3 лютого, на базі Городоцької районної лікарні урочисто відкрили міжрайонний центр нефрології та діалізу для надання замісної ниркової терапії, який розташований в дев’ятьох палатах та обладнаний медичною апаратурою, зокрема –діалізними апаратами фірми «Фрезеніус», відтак, зможе обслуговувати мешканців Городоцького, Мостиського, Самбірського та Пустомитівського районів. У січні 2017 року 16-м пацієнтам цього міжрайонного центру вже провели 201 процедуру з діалізу.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували: «Обсяг капітальних інвестицій фірми «Фрезеніус» становить понад 8ївісім мільйонів гривень, в тому числі 7,63 млн. гривень – вартість устаткування. Коштів районного бюджету витрачено на суму 60 тисяч гривень, твердий інвентар та функціональні ліжка отримано як гуманітарну допомогу».

голова профільної комісії Львівської обласної ради Михайло Гичка запевнив: «Так поетапно продовжується створення в області центрів з надання замісної ниркової терапії мешканцям регіону, які максимально наближені до пацієнтів. Невдовзі відкриття аналогічних структур планується і в інших містах Львівщини. Таким чином ми покриємо суцільною мережею міжрайонних центрів усю територію нашого краю і максимально наблизимо медицину до людей. Адже пацієнти з таким важким захворюванням потребують особливого нагляду та допомоги. Вчасне проходження замісної ниркотерапії для них є життєво необхідною процедурою».

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради, де також поінформували: «Як відомо, процедуру гемодіалізу хворі отримують у Львівській обласній клінічній лікарні, а також у спеціалізованих відділеннях, які вже діють у Дрогобичі, Стрию, Новояворівську, Турці та Червонограді».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів