На Львівщині скерували на обладнання карет швидкої допомоги GPS-пристроями мільйон гривень

11:21 28 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф завершує конкурсні торги та найближчим часом закупить GPS-пристрої для карет швидкої допомоги.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 28 квітня, «Щоденному Львову»:

«На Львівщині планують створити та ввести в експлуатацію мережу GPS-зв’язку в системі екстреної медичної допомоги. (GPS (Global Positioning System) –система глобального позиціонування, сукупність радіоелектронних засобів, що дозволяє визначати положення та швидкість руху об'єкта на поверхні Землі або в атмосфері. – «ЩЛ»). На закупівлю GPS-пристроїв та радіостанцій виділено 1 мільйон гривень.

«Створення такої мережі GPS-зв’язку допоможе значно скоротити час доїзду до хворого, – каже директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Богдан Чечотка. – На даний час комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» завершує конкурсні торги та найближчим часом закупить вищезгадане обладнання».

Довідка

У 2009 році під час підготовки до фінальної частини ЄВРО-2012 у Львові та області, на базі КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» запровадили першу чергу відомчої корпоративної мережі конвенційного (цифрового) радіозв’язку (вперше в Україні використана в умовах швидкої медичної допомоги). Це забезпечило стабільний радіозв’язок між центральною диспетчерською Центру екстреної медичної допомоги із бригадами екстреної медичної допомоги в будь-якій точці Львівської області.

Система підтримує GPS-моніторинг рухомого автотранспорту, визначає місце розташування мобільних і переносних радіостанцій на базі NAVCTAR-GPS. За п’ять років експлуатації система радіозв’язку позитивно себе зарекомендувала. Особливо під час  координації дій із надання медичної допомоги під час проведення Чемпіонату Європи-2012».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів