На Львівщині провели перше протезування військового з АТО

15:25 12 серпня 2014 р.

Фото до новини

Сьогодні в закладах охорони здоров’я Львівщини проходять лікування 95 поранених у зоні АТО, з них 35 – мешканці Львівської області.

На Львівщині – вперше в Україні – було успішно й оперативно проведено протезування військовослужбовця, який втратив ногу в боях на сході України. Про це повідомив під час наради із членами Ради оборони Львівщини начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Гайда (на фото).

Як зазначив Іван Гайда, донедавна безкоштовне протезування військових, які брали участь в бойових діях, гальмувалося через законодавчі перешкоди, однак наприкінці липня Верховна Рада ухвалила закон, який спрощує процедуру проведення протезування для військових, які втратили кінцівки в АТО.

Керівник центру розповів, що 36-річний військовослужбовець із Житомирщини Володимир, який виконував завдання у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, вже не тільки зробив перші кроки під наглядом лікарів-протезистів і техніків Львівського протезного заводу, але й зміг вирушити додому, де продовжить реабілітацію.

Іван Гайда також висловив вдячність голові ЛОДА за ініціативу надання з обласного бюджету 100 тисяч гривень на потреби Військово-медичного клінічного центру західного регіону.

За його словами, на сьогодні в закладах охорони здоров’я Львівщини проходять лікування 95 поранених, з них 35 – мешканці Львівської області. З лікарень вже виписано 59 військовослужбовців, які отримали травми під чаc АТО.

Нагадаємо, 23 липня 2014 року Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону України “Про реабілітацію інвалідів в Україні” щодо забезпечення виробами медичного призначення, технічними й іншими засобами реабілітації учасників антитерористичної операції, які постраждали під час її проведення. Ухвалення цього законопроекту дозволило надавати оперативну допомогу щодо забезпечення протезно-ортопедичними виробами і технічними засобами реабілітації для учасників антитерористичної операції до встановлення групи інвалідності.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів