На Львівщині декларації з лікарями уклали майже 21% пацієнтів

16:45 12 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: rbc.ua

В облдержадміністрації запевнили: «На Львівщині майже 21% мешканців уклали декларації з лікарями. До системи підключені практично усі заклади первинної медичної допомоги в області».

Як повідомили у вівторок, 12 червня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, про це йшлося сьогодні під час наради голови Львівської ОДА Олега Синютки з лікарями первинної медичної допомоги області. Зокрема, Олег Синютка зазначив: «Альтернативи проведенню медичної реформи немає і дуже важливо, щоб кожен cімейний лікар відчув і свій статус в суспільстві через можливість отримати заробітну плату,  обладнання,  медикаменти і щоб громада повірила, що це та людина, яка прийде на допомогу у найскладнішій ситуації.  У місцях, де найменше укладають угоди з медиками, важливо проводити інформаційну кампанію і роз’яснювати людям про їхні можливості та права».

Натомість директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак наголосила: «Три комунальні підприємства області вже підписали угоди з  Національною службою здоров’я. Це Гніздичівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Моршинська міська лікарня, Центр первинної медико-санітарної допомоги Червонограда. На підході ще кілька амбулаторій. Для нас важливо, що центральні лікарні вже є в процесі перетворення на комунальні некомерційні підприємства.  Ці заклади первинної допомоги почнуть працювати за новими правилами.  Сімейні лікарі, терапевти і педіатри мають чіткий перелік послуг, які вони надаватимуть, а держава оплачуватиме ці послуги відповідно до угоди»

Своєю чергою, в.о заступника директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько ознайомив присутніх із виконанням Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській  місцевості» й запевнив: «Львівська область отримала 302 мільйони гривень для виконання заходів щодо підвищення медичної допомоги у сільській місцевості. Також повинен бути другий транш у понад 70 мільйонів гривень. Ці гроші підуть на реалізацію проектів будівництва,  придбання медичного устаткування, розвиток телекомунікаційної інфраструктури. Це можливість дати інструменти лікарю,  за допомогою яких він зможе реалізувати свої знання.  В області планують збудувати близько 40 амбулаторій сільської медицини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів