Мінохоронздоров’я пообіцяло вакцини від грипу до кінця жовтня

21:35 18 жовтня 2016 р.

Дозволені до застосування вакцини ще проходять контроль якості в Державному експертному центрі.

У міністерстві охорони здоров’я України повідомили у вівторок, 18 жовтня, що станом на сьогодні в нашій країні зареєстровані та дозволені до застосування дві вакцини для профілактики грипу з оновленим штамовим складом. Це, зокрема, «Ваксігрип Спліт» – вакцина для профілактики грипу інактивована рідка, суспензія для ін’єкцій по 0,25 мл №1, №10 або №20; по 0,5 мл №1, №10, №20 або №50 в попередньо заповнених шприцах з прикріпленою голкою; по 5 мл (10 доз) у флаконах №1 та №10 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція, заявник Санофі Пастер С.А., Франція), а також «ДжіСі Флю Вакцина» для профілактики грипу (розщеплений віріон, інактивований), суспензія для ін’єкцій у попередньо наповнених шприцах по 0,5 мл та 0,25 мл №1, №10 (виробництва Грін Крос Корпорейшн, Корея, заявник М.Біотек Лтд, Велика Британія).

У міністерстві охорони здоров’я також запевнили, що обидві ці вакцини вже проходять контроль якості в Державному експертному центрі, який завершиться у найближчі тижні. Натомість появу вакцин на ринку можна очікувати до кінця жовтня.

У міністерстві охорони здоров’я пояснили, що такі терміни спричинені датами подачі вакцин на реєстрацію від виробників. А також запевнили, що воно, зі свого боку дотримується необхідних процедур, щоб пересвідчитися у якості вакцин перш ніж вони потраплять до аптек.

У Мінохоронздоров’я також повідомили, що, згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у сезоні 2016 – 2017 років в Україні циркулюватимуть штами грипу А/California/7/2009, A/Hong Kong/4801/2014 та B/Brisbane/60/2008. ВООЗ прогнозує штами вірусу, проти яких діятимуть вакцини, після аналізу минулорічної циркуляції.

Про це повідомили сьогодні, 18 жовтня, на сайті міністерства охорони здоров’я України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів