Міністерство охорони здоров’я запровадило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19

18:44 2 квітня 2020 р.

Фото до новини

За прогнозними оцінками госпіталізації потребуватиме до 15% пацієнтів, в тому числі тяжкий і критичний перебіг очікується до 5% випадків.

Цей документ ініційований міністром охорони здоров’я Максимом Степановим і підготовлений за два дні його роботи на посту очільника відомства.

“Вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання у боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, який базується на досвіді цих країн”, - заявив Максим Степанов. 

Протокол призначений для всіх медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою. Його мета – встановити чіткий алгоритм призначення та застосування лікарських засобів для лікування груп пацієнтів з підтвердженою коронавірусною хворобою (COVID-19) при середньотяжкому, тяжкому і критичному її перебігу. 

Детальніше з протоколом можна ознайомитися тут

Головою робочої групи зі складання протоколу є перший заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, яка до цього очолювала департамент охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації. Робоча група констатувала, що поширеність коронавірусної хвороби (COVID-19) в Україні в березні – квітні 2020 року характеризується стрімким зростанням. За прогнозними оцінками госпіталізації потребуватиме до 15% пацієнтів, в тому числі тяжкий і критичний перебіг очікується до 5% випадків. У лікуванні пацієнтів дорослого віку - при захворюванні середнього ступеню тяжкості -  рекомендують використовувати, якщо немає протипоказань, гідроксихлорохін, хлорохін, лопінавір/ритонавір. 

За березень медичні працівники України, зайняті лікуванням пацієнтів з лабораторно підтвердженими випадками COVID-19, отримають доплату в розмірі трьох посадових окладів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів