Медики зареєстрували за тиждень у Львові 4500 випадків ГРЗ

16:10 5 грудня 2016 р.

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб розповів про те, як вберегтися від грипу.

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб повідомив сьогодні, 5 грудня, що впродовж останніх тижнів захворюваність на гострі респіраторні захворювання є дещо вищою, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, за останній тиждень зареєстровано 4500 випадків ГРЗ на території Львова. Це приблизно на 600 випадків більше, ніж минулого року. Половину з них традиційно складають діти, віком від 0 до 17 років.

Володимир Зуб також пояснив, що інтенсивний показник захворюваності – 60,8 при епідемічному порозі 60,8, відтак, захворюваність минулого тижня дорівнювала показнику епідемічного порогу. Начальник управління охорони здоров’я ЛМР також повідомив: «Але це все відносно, будемо дивитися динаміку, будемо спостерігати, яка ситуація в школах, будемо дивитися на приріст, і тоді приймати відповідні управлінські рішення».

Володимир Зуб також розповів: «Грип і ГРЗ починаються з ніг, тому ноги мають бути сухі і в теплі. Потрібно одягатися відповідно до температури повітря. Інфекція передається, перш за все, через руки, тому частіше у такий період треба мити руки, особливо після відвідування місць масового перебування людей – громадський транспорт, супермаркети тощо. Дуже важливим у таку пору року є вітамінізований раціон. При перших ознаках захворювання – бажано звертатися до медичних працівників. Але якщо намагаєтеся лікуватися самостійно – стежте за своїм станом: якщо впродовж 2-3 не відчуваєте покращення – негайно зверніться за медичною допомогою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів