Медики зареєстрували цього року на Львівщині 233 нових випадків ВІЛ-інфекції

15:45 28 липня 2017 р.

В облдержадміністрації запевнили: «Рівень поширеності ВІЛ-інфекції у Львівській області нижчий, аніж середній в Україні».

У Львівській ОДА повідомили сьогодні, 28 липня: «Рівень поширеності хвороби на Львівщині – 134 випадки на 100 тисяч населення. Це майже у два з половиною рази нижче, ніж середній в країні (319 випадків).

В облдержадміністрації також поінформували: «Зберігається тенденція до зростання статевого, переважно гетеросексуального, шляху інфікування. Туберкульоз (як легеневий, так і позалегеневий) залишається провідною причиною смерті хворих в стадії СНІДу».

«За перше півріччя офіційно взято на облік 27 дітей, які були народжені від ВІЛ-позитивних матерів. Діагноз ВІЛ-інфекція підтвердили двом дітям», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Фахівці фіксують також процес «старіння» епідемії ВІЛ-інфекції. Кількість старших вікових груп у структурі поширеності ВІЛ-інфекції зростає. Так, упродовж першого півріччя відсоток осіб вікової групи старше 50 років досяг 12,1% (за аналогічний період 2016 року – 8,7%). Важливим компонентом стабілізації епідемії ВІЛ-інфекції є також поінформованість населення про шляхи передачі інфекції, формування навиків відповідальної поведінки щодо запобігання інфікуванню, в першу чергу серед молоді та  доступність до тестування на ВІЛ-інфекцію», – повідомили також у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів