Медики зафіксували цьогоріч у Львові п’ять випадків захворювання Лайма

12:00 19 травня 2017 р.

В обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я радять дотримуватися заходів індивідуального захисту.

У Львівському обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я повідомили сьогодні, 19 травня, що медики зафіксували цьогоріч у Львові п’ять випадків захворювань на хворобу Лайма, відтак, рекомендують: «Якщо на тілі у Вас чи Ваших дітей присмоктався кліщ, то краще звернутись у травмпункт, де медичний працівник зможе правильно видалити його, а кліща Ви можете принести до нас в лабораторію особливо небезпечних інфекцій, для дослідження на наявність збудника хвороби Лайма».

«Збираючись на відпочинок в ліс або паркові зони, необхідно дотримуватись заходів індивідуального захисту. Слід пам'ятати, що найчастіше кліщі прикріпляються до одягу людини, коли вона торкається гілок дерев, кущів, або сидить на траві. Кліщі присмоктуються до тіла людей не лише під час перебування на природі, але й через деякий час після відвідування зеленої зони, залишившись на одязі, речах. Крім того, вони можуть заноситись до житла людини з букетами квітів, собаками та іншими тваринами», – поінформували також в обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я

«Тому, щоб відпочинок приємно завершився і було куди знову повертатися, необхідно дотримуватися елементарних правил. Вибирайте місце не захаращене і не засмічене, з викошеною травою, не затінене. У таких місцях не має кліщів», – повідомили також сьогодні, 19 травня, у Львівському обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів