Львівський мехмат зібрав і передав 20 мішків допомоги Артемівській лікарні

23:12 2 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Механіко-математичний факультет ЛНУ ім. І.Франка» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Викладачі й студенти механіко-математичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка та українці в Нідерландах організували допомогу Артемівській лікарні.

«Львівський мехмат та українці в Нідерландах організували допомогу Артемівській лікарні – повідомив журналіст Дмитро Пальчиков в останньому номері київської газети «День», конкретизуючи при цьому:

Завдяки вмілій координації зусиль спільнотою «Мехмат іде на війну» та українцями, які проживають у Нідерландах, Артемівська центральна районна лікарня отримає дві вантажівки гуманітарної допомоги. У розпорядження медичного форпосту надійдуть куртки, футболки, штани, шкарпетки, спідня білизна, речі особистої гігієни, електрочайники, харчі, ліки тощо.

«Коли ми побачили, в якому режимі працює Артемівська лікарня, то зрозуміли, що там справді біда, – розповідає член спільноти «Мехмат іде на війну» Юрій Головатий. – Поспілкувалися з нашими колегами із Нідерландів, і вони радо погодились допомогти зібрати найнеобхідніше». Українці в Нідерландах уже не вперше допомагають українським бійцям.

Ініціативна група мехматівців паралельно провела збір речей на механіко-математичному факультеті ЛНУ ім. І. Франка. Як розповідає Юрій, те, що відбулося після його посту у «Фейсбуці», для них виявилося справжньою приємною несподіванкою. «Зараз мені пишуть і телефонують люди з найрізноманітніших міст: Мелітополь, Нікополь, Київ, Харків тощо. Пропонують допомогу госпіталю», – каже викладач-волонтер. Його пост став позагеографічним. Тому до збору в університеті долучилися не лише викладачі та студенти, а й багато львів’ян. «Ми їх навіть не знаємо, але вони допомагають, – продовжує Юрій Головатий. – Може, дехто з них і мав якийсь стосунок до мехмату, проте частка нашої ініціативної групи зараз маленька. Щодня люди приносили великі пакунки. Так і назбирали. Практично ми були тільки координаторами, бо допомогу сам зібрав український люд».

Зібрані речі в університеті викладачі й студенти сортували та вкладали декілька годин. У результаті – 20 мішків допомоги. До слова, впродовж кількох днів викладачі й студенти чергували увесь день на вахті, створивши свій графік, щоб одразу приймати речі, які львів’яни жертвують на потреби лікарні.

Спільнота «Мехмат іде на війну» займається постійною волонтерською допомогою українським бійцям. За весь час вони вже зібрали орієнтовно два мільйони гривень та одягли чимало вояків.

А все розпочиналося з допомоги саме солдатам, котрі колись навчалися на цьому факультеті. І кошти жертвували зазвичай лише випускники цього факультету, які перебувають тепер у різних куточках світу. Зараз це набагато масштабніше».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів