Львівський автобусний завод випустив санітарний автобус для транспортування поранених воїнів

19:44 8 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Укрінформ»

«ЛАЗ-Лайнер 9» передали для потреб 66-го мобільного госпіталю Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Львівський автобусний завод випустив перший санітарний автобус для транспортування поранених із зони бойових дій. Його передали для потреб 66-го мобільного госпіталю Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

«Автобус «ЛАЗ-Лайнер 9», який випустили у Львові, став першим автотранспортом підвищеної місткості, призначеним для транспортування поранених із зони бойових дій. Наші конструктори переобладнали під санітарну машину одну з моделей приміського автобуса. Машина здатна вивезти із небезпечної зони до 27 поранених одночасно», – зазначив керівник НВЦ «Автоінвестцентр» Михайло Палюх.

За його словами, конструкторські рішення базувалися на існуючому у медтехніці комплекті «універсального санітарного обладнання». Для реалізації завдання було витрачено всього 22 тисячі гривень. Машина недорога і в обслуговуванні.

«Ми можемо і хочемо працювати в оборонній сфері, виготовляти або модернізувати автомобільну техніку для  потреб армії. Для цього є і виробнича база, і власні конструкторські потужності та фахівці. Потрібне лише державне замовлення», –сказав Палюх. повідомлення якого передає сьогодні, 8 листопада, кореспондент агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів