Львівські медики отримали сучасний рентген-кабінет

15:20 7 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «До кінця року сучасні рентген-апарати встановлять ще й у лікарні швидкої медичної допомоги та у трьох найбільших міських комунальних поліклініках – 2-й, 4-й та 5-й».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 7 листопада: «У 2-му поліклінічному відділенні 6-ї міської поліклініки встановили сучасний рентген-кабінет для обстежень із цифровим обладнанням. І вже до кінця року, зі слів начальника управління охорони здоров’я міста Володимира Зуба, сучасні рентген-апарати встановлять ще й у лікарні швидкої медичної допомоги та у трьох найбільших міських комунальних поліклініках – 2-й, 4-й та 5-й».

Чиновник також запевнив: «Цього року ми з бюджету розвитку передбачили кошти на придбання п’ятьох рентген-апаратів на загальну суму 20 мільйонів гривень. Сьогодні ми презентували перший встановлений апарат у Винниках. І пацієнти, і лікарі задоволені роботою апарату, якість знімків добра. Окрім того, зараз монтуються чотири рентген-апарати в закладах охорони здоров’я Львова. Зокрема, один дороговартісний апарат встановлюємо в лікарні швидкої допомоги для  того, щоби обстежувати пацієнтів, які туди поступають у невідкладному порядку з гострими, складними травмами. А також три рентген-апарати встановлюємо в наші найбільші поліклініки – це поліклініка на Сихові, на вулицях Симоненка й Виговського».

Володимир Зуб також зазначив: «Зараз монтуємо апарати, потім навчатимемо персонал, і до кінця листопада  вони мають запрацювати. Це рішення було погоджене з депутатськими комісіями – більшу частину суми, яка передбачена на галузь охорони здоров’я, скерувати на оновлення рентген-техніки. Тому що рентген-техніка застаріла, і вона дуже дороговарісна. В попередніх роках в нас не було можливості її оновити, тому цього року прийнято таке рішення».

Про це повідомили сьогодні, 7 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів