Львівські «мауглі» одужують (доповнено відеосюжетом)

16:48 9 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Лікарі констатують покращення їх фізичного та психологічного стану.


Відео: zik.ua

Завідуюча дитячим відділенням Львівської обласної психіатричної лікарні Оксана Лемішко повідомила сьогодні, 9 січня: «Брати-мауглі, яких виявили у Львові влітку минулого року, значно прогресують у розвитку. За допомогою спеціального ортопедичного взуття вони уже впевнено стоять на ногах, а молодший Юрчик вже навіть ходить за руку та проявляє характер».

За словами Лемішко, діти в гарному емоційному стані, реагують на забавки та ровесників. Однак хлопчики сумують за батьком, якого за злісне недбальство щодо них засуджено до дворічного ув'язнення.

Тому медики звернулися до Апеляційного суду із проханням полегшити вирок батькові дітей Любомирові Кучумову, замінивши кару на умовну. Суд розглядатиме апеляцію вже у січні.

Своєю чергою, соціальні працівники проситимуть прокуратуру та районну адміністрацію дозволити матері, яку поки що не позбавили опікунства, відвідувати дітей. Зараз Наталя Білонога за рішенням суду теж перебуває у психіатричній лікарні.

Інформуючи про це в четвер, «Укрінформ» нагадує, що влітку 2013-го правоохоронці виявили у Львові вкрай занедбаних 14-ти й шестирічного хлопчиків-калік. Психічно хвора мати не виводила дітей на двір, вони жили в антисанітарних умовах і не вживали нічого крім манної каші. Діти не вміли не тільки ходити, але й говорити, користуватись ложками. Молодший спав сидячи. Зараз дітям уже значно краще – вони набирають вагу і не бояться оточуючих.

Як повідомляв «Щоденний Львів», Личаківський районний суд позбавив Любомира Кучумова батьківських прав і покарав двома роками ув’язнення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів