Львівські й польські лікарі спільно оперували й консультували дітей з ортопедичною патологією

11:45 6 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили, що наступний візит лікарів-ортопедів з Польщі заплановано на січень-лютий наступного року.

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 6 жовтня: «Цього тижня в міській дитячій клінічній лікарні лікарі-ортопеди і нейрохірурги спільно з відомим польським ортопедом Кшиштофом Колтовським та київським нейрохірургом Андрієм Мизаком проконсультували понад 40 та прооперували двох діток з ортопедичною патологією, використавши обладнання, яке привезли лікарі з Польщі.

У міськраді також розповіли: «Співпраця з лікарями-ортопедами з університетської клініки Вроцлава та міської дитячою клінічною лікарнею розпочалась у березні цього року. Тоді польські і львівські лікарі провели унікальну надскладну операцію з вирівнення  осі хребта у 12-річної львів’янки. Дівчинка страждала від вродженої важкої форми сколіозу, і їй потрібне було термінове оперативне втручання. Пацієнтка вже була оперована два роки тому, але попередня металева система не витримала навантаження і зламалась. Дівчинку успішно прооперували, усунувши стару систему і поставивши нову, за допомогою інплантантів вирівняли та зафіксували вісь хребта у природному положенні. Тепер маленька львів’янка матиме рівну поставу, позбавиться болю у спині і нічим не відрізнятиметься від однолітків. Таку операцію в лікарні тоді провели вперше – їх проводять лише у спеціалізованих ортопедичних інститутах в Києві та Харкові

У комунальній міській дитячій клінічній лікарні поінформували: «В рамках цієї співпраці з лікарями університетської клініки Вроцлава відбувся черговий візит лікарів-ортопедів в міську дитячу клінічну лікарню. Під час візиту проконсультовано понад 40 пацієнтів, і виконано дві операції дітям з ортопедичною патологією: корекція нейромускулярного  сколіозу з використанням титанової системи, а також корекція ідіопатичного сколіозу «ростучою системою» (подарована меценатом), застосувавши систему, яка запобігає пошкодженню нервових закінчень під час операцій. Під час другої операції вперше у Львові було застосовано таку систему, яка привезли колеги з Польщі». Всі консультації та операції провели безкоштовно».

«Наступний візит лікарів-ортопедів з Польщі заплановано на січень-лютий наступного року. Завдяки такому досвіду надалі фахівці лікарні зможуть проводити надскладні оперативні втручання самостійно, а львівським пацієнтам не потрібно буде їздити за допомогою до інших міст», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів