Десантників зі Львова тренують за стандартами НАТО (+відео)

23:00 8 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Військовослужбовцям ВДВ роздали майже 21 тисячу аптечок натівського зразка.

«В одному з базових таборів сил АТО, воїни окремої десантно-штурмової бригади ВДВ проходять курс бійця-рятувальника «Combat life saver» за стандартами армій країн НАТО», – повідомили в прес-службі Міністерства оборони, де також розповіли подробиці:

«Організатором заходу виступила громадська організація «Захист Патріотів», яка проводить інструктажі з тактичної медицини для військовослужбовців Збройних Сил та інших силових відомств України з травня 2014 року. За словами медіа-координатора громадської організації «Захист Патріотів» Вікторії Савчук, наші інструктори висококваліфіковані спеціалісти, які мають відповідні сертифікати видані іноземними експертами. Нещодавно вони проводили подібний курс для американських військових на одній із баз НАТО в Німеччині.

«Курс бійця-рятувальника проходить кожен військовослужбовець країн НАТО незалежно від роду військ, – повідомила Вікторія Савчук. – На сьогоднішній день, його вже пройшли близько 25 тисяч українських військовослужбовців, і ми роздали майже 21 тисячу аптечок натівського зразкаВ навчальному курсі передбачені тренінги, як для звичайних бійців, так і санітарних інструкторів.

За словами інструкторів, надавати медичну допомогу на полі бою за перевіреним практикою міжнародним алгоритмом, який використовується в провідних арміях світу, бійців навчають за два дні. «Йдеться про критичну кровотечу, дихальні шляхи, циркуляцію та евакуацію пораненого з поля бою, – відзначила Ірина Костенко. – При цьому також відпрацьовується вогневе прикриття, тактичний підхід до поранених тощо».

Один з десантників окремої десантно-штурмової бригади Тарас, розповів, що під час оборони Луганського аеропорту отримав черепно-мозкову травму та осколкове поранення грудної клітки (як відомо, Луганський аеропорт захищали львівські десантники. – «ЩЛ»). Однак, на щастя у підрозділі був військовий лікар, який своєчасно надав йому першу медичну допомогу. За його словами, подібні курси дуже корисні для бойових підрозділів, адже можуть бути випадки, коли не буде поруч лікаря, а боєць зможе сам собі надати допомогу, або це зробить його товариш».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів