Львівська облрада реорганізувала 14 медзакладів

17:00 17 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

Депутати Львівської обласної ради ухвалили 17 квітня на сесії рішення про перетворення 14 комунальних закладів охорони здоров’я Львівської обласної ради в комунальні некомерційні підприємства.

\Про це повідомили сьогодні, 17 квітня, в прес-службі Львівської облради, де також запевнили, що реорганізація 14 медзакладів була здійснена «з метою покращення якості й доступності медичного обслуговування населення, підвищення ефективності використання бюджетних коштів і кадрового потенціалу»

Зокрема, комунальними некомерційними підприємствами стали Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня, Львівський обласний державний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр, Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер, Львівський обласний клінічний діагностичний центр, Львівська обласна лікарня відновного лікування, Львівський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення, Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення, Львівський обласний центр громадського здоров’я, Львівський обласний медичний центр превенції та терапії узалежнень, Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр та Ооласна база спеціального медичного постачання.

«Відповідно до Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я України, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України №1013 від 30 листопада 2016 р. та Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» одним з основних стратегічних завдань цієї реформи є перехід до оплати діяльності постачальників медичних послуг на основі конкретних результатів їх діяльності. Для вирішення цього завдання необхідно змінити характер відносин між постачальником медичних послуг та їх замовником – відповідним розпорядником бюджетних коштів», – нагадали також в облраді.

«На зміну командно-адміністративній моделі взаємовідносин між цими суб’єктами має прийти контрактна модель, у якій взаємовідносини регулюються договорами. За зазначеними договорами розпорядник бюджетних коштів діятиме в інтересах пацієнтів як третя сторона-платник, а заклад охорони здоров’я (надалі – ЗОЗ) або лікар фізична особа – підприємець, який одержав ліцензію на здійснення господарської діяльності з медичної практики, виступатимуть як постачальники послуг. Запровадження такої моделі взаємовідносин потребує надання державним та комунальним ЗОЗ управлінської та фінансової автономії. З урахуванням кращих світових практик цю автономію передбачається забезпечити шляхом реорганізації, зокрема перетворення таких ЗОЗ у повноцінні суб’єкти господарської діяльності – державні та комунальні некомерційні підприємства», – поінформували також в облраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів