ЛМР домовилася про співпрацю з ізраїльськими медиками

16:10 17 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Львівські лікарі перейматимуть кращі ізраїльські практики у лікуванні складних захворювань.

«Сьогодні під час українсько-ізраїльської конференції один з найвідоміших нейрохірургів світу, професор Цві Рам презентує для українських лікарів новий досвід комплексного лікування пухлин головного мозку. А для того, щоб фахівці з Ізраїлю й надалі обмінювались з нашими лікарями досвідом у лікуванні складних захворювань, Львівська міськрада підписала меморандум про співпрацю з Першим медичним центром Тель-Авіва», – повідомили в п’ятницю в ЛМР. 

«Львів запросив і отримав згоду на візит голови Об’єднання Європейських асоціацій нейрохірургів (NEOS), завідувача нейрохірургічним відділенням ізраїльської клініки Іхілов, професора Цві Рама. Він спеціалізується на малоінвазивних і складних операціях з видалення пухлин головного мозку і гіпофізу, лікуванні аневризм, гідроцефалії, важких форм епілепсії та рухових дисфункцій», – зазначили також у міськраді.

За словами керівника департаменту лікування іноземних пацієнтів Першого медичного центру Тель-Авіва Романа Гольдмана, підписання меморандуму дає можливість співпрацювати у трьох ключових напрямках. Він також пояснив: «Ми запланували з мером Львова і головним лікарем міста ряд дуже важливих заходів, які плануємо розпочати найближчим часом. По-перше, це академічна співпраця, під час якої ми передаватимемо досвід львівським та українським спеціалістам. Вони будуть працювати за єдиною системою. В принципі, пацієнти, які лікуються в Нью-Йорку, Австралії, Токіо, Ізраїлі,  будуть за такою ж програмою лікуватись у Львові. Тому згодом взагалі не буде необхідності лікуватись за кордоном».

Роман Гольдма також розповів: «По-друге, ми плануємо в Ізраїлі приймати українських колег: і лікарів, які вже працюють, і нове покоління студентів на засадах різних конкурсів, щоб вони поверталися і працювали у Львові. По-третє, ми плануємо провести найскладніші операції на базі львівських лікарень, під час яких наші спеціалісти будуть проводити онлайн-консультації чи приїжджатимуть до Львова. Майбутнє можна змінити своїми ідеями і руками. І ми дуже раді, що львівська сторона максимально співпрацює і надає нам всю необхідну допомогу».

Керівник департаменту лікування іноземних пацієнтів Першого медичного центру Тель-Авіва також запевнив: «Усі лікарі, які приїжджають до Львова, є елітою ізраїльської медицини. Вони безкоштовно навчатимуть колег-українців. Будь-який лікар, який прагне підвищити кваліфікацію, зможе відвідати конгрес, чи семінари, які ми будемо проводити, щоб донести важливу інформацію до українських лікарів».

Зокрема, під час сьогоднішньої конференції «Новітні методи проведення нейрохірургічних операцій на головному мозку зі збереженням когнітивного статусу пацієнта» ізраїльський професор розкаже українським нейрохірургам, ендокринологам, невропатологам, рентгенологам та онкологам про новітні методи діагностики і лікування пухлин головного мозку, а саме їх видалення у стані збереження свідомості пацієнта, та мініінвазивні ендоскопічні операції на «закритому» мозку. Одним із організаторів цієї конференції  є міжнародна медична асоціація «MEDES».

Уже за час свого перебування у Львові нейрохірург, професор Цві Рам оглянув клінічну базу міської лікарні швидкої медичної допомоги та безкоштовно проконсультував попередньо відібраних пацієнтів з найскладнішими захворюваннями. 

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів: «Меморандум, який ми сьогодні підписали, дає можливість обміну теоретичною і практичною інформацією, консультування і лікування пацієнтів як на базі  львівських клінік, так і можливість оперування українських пацієнтів у клініках Тель-Авіва. Вже відбулися перші консультації, під час яких професор Цві Рам проконсультував декілька пацієнтів зі складними випадками. Окрім того, під час нашого спілкування у лікарні швидкої медичної допомоги ми передали інформацію нашим колегам-кардіологам в Ізраїль,  і вже маємо відповідь –консультацію пацієнта зі складною серцево-судинною патологією. Тому ця робота вже почалася, і я дуже задоволений, що ми вступаємо в дружні професійні стосунки з провідними клініками, і зокрема клінікою Іхілов. Завдяки такій роботі Львів зможе претендувати на лідерство в Україні щодо високих технологій і медичного туризму».

Про це повідомили сьогодні, 17 лютого, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів