«Львівська майстерня шоколаду» допомогла відкрити кабінет психологічного розвантаження для десантників (відео)

18:50 17 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Військовослужбовці отримуватимуть психологічну допомогу за стандартами НАТО.

«На базі окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗС України відкрили кабінет психологічного розвантаження, котрий складається з двох приміщень – для індивідуальних та групових вправ», – повідомили сьогодні, 17 листопада, в Міністерстві оборони України, де також поінформували:

«Для якісної психологічної реабілітації недостатньо старої системи, cаме тому у військах з’явились капелани та професійні психологи. Офіцери-психологи бригади впродовж літа-осені 2015 року пройшли курс навчання, де перейняли методики психологічної реабілітації, які застосовують у найсучасніших арміях світу.

Офіцер-психолог, молодший лейтенант Олена Джемула, розповіла: «Ми пройшли цілий комплекс тренінгів, який Генеральних штаб розробив на основі найсучасніших методик психологічної реабілітації, перейняли досвід роботи ізраїльських спеціалістів Моті Пікелнера, Діли Петрової, ветерана в’єтнамської війни Франкліна Пьюселіка, на основі досліджень якого по всьому світу працюють центри психологічної реабілітації для солдатів».

Ініціативу військових зі створення сучасного кабінету психологічного розвантаження підтримали меценати, волонтери. Найбільше допомогла Людмила Зубко – власниця «Львівської майстерні шоколаду».

Олена Джемула розповіла також: «Сучасний кабінет психологічного розвантаження – це не звичайне приміщення, де працює психолог. Воно має відповідати критеріям комфорту: освітленню, рівню шуму, вентиляції. Важливу роль відіграє навіть колір стін, підлоги, зручність крісел, на яких сидять солдати. Для кожного солдата варто підбирати відповідну методику. Ми дотримались усіх вимог, закупили найсучасніше обладнання». 

Кабінет психологічної допомоги коштував майже 100 тисяч гривень. Однак це - мізер,  порівнянно з вартістю людського життя, яке можна врятувати. Приміщення освятив ієрей Юрій Булава, священик Свято-Михайлівського собору».

Про це повідомили сьогодні, 17 листопада, в прес-службі Міністерства оборони України. Натомість тележурналісти розповіли:

«Психологічну допомогу бійцям, які повернулися із зони АТО, надаватимуть в Житомирі. В одній з військових частин 95-ї аеромобільної бригади відкрили кімнати психологічного розвантаження військових. Там фахові психологи будуть допомагати бійцям, які воювали на сході, адаптуватися до мирного життя.

Аби зібрати кошти для обладнання приміщень, волонтери влаштовували благодійні концерти та аукціони. Силами простих людей і підприємців міста в кімнатах зробили ремонт та придбали обладнання для проведення занять».

Про це повідомили на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів