Львівська лікарня отримала надсучасне обладнання

18:00 21 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили: «Тепер пацієнтки гінекологічного відділення №1 комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги будуть легше переносити операції і значно швидше повертатися до звичного життя».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 21 липня: «Rotary Club «Lviv-Ratusha» спільно з «Rotary Club «Edmonton South» (Канада) передали для відділення лікарні низку спеціалізованого сучасного медичного обладнання, яке дасть змогу виконувати лапароскопічні та гістероскопічні операції, а також проводити надсучасну діагностику у жінок. Ендоскопічну систему для лапароскопії і гістероскопії та електрохірургічний апарат «ARC 350» німецького виробництва, загальною вартістю 1,7 млн. гривень, передали Ротарі-клуб «Львів-Ратуша» спільно з Ротарі-клубом «Едмонтон Сауз» (Канада), за сприяння Ротарі-дистрикту 5370, Ротарі-Фундації Канади та канадського уряду».

Завідувач гінекологічного відділення №1 комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Тетяна Хижняк пояснила: «Використання цього обладнання забезпечить високоточну діагностику та скоротить терміни перебування пацієнтки в лікарні. Йдеться про малотравматичне втручання, переваги якого – очевидні: замість одного великого розрізу виконуються три-чотири маленькі проколи, діаметром не більше одного сантиметра, через які вводять хірургічні інструменти і виконуються досить точні рухи. Операцію проводять завдяки мініатюрній камері всередині тіла пацієнта. Це зменшує травматизм і крововтрату, післяопераційний період триває значно менше – через п’ять-сім годин після операції пацієнтка вже може вставати, і протягом двох днів – вже може бути виписана з лікарні. Таке високоякісне обладнання є просто вимогою часу, бо воно працює на швидкість і на здоров’я жінки».

Про це повідомили сьогодні, 21 липня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів