Львівська міська дитяча лікарня отримала обладнання для лікувальної гіпотермії новонароджених

16:30 6 вересня 2017 р.

Фото до новини

У міськраді запевнили: «Новонароджених немовлят, які перенесли важку асфіксію, зможуть лікувати У Львові гіпотермією – методикою для зменшення потреби організму в кисні».

Про це повідомили сьогодні, 6 вересня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Така терапія дозволяє зберегти клітини нервової системи і в майбутньому уникнути інвалідизації хворого. Спеціальне обладнання для такого лікування для міської дитячої клінічної лікарні придбав Благодійний фонд «Відкриті очі» «ІТ-компанії SoftServe».

«Подарований апарат може використовуватися і для гіпотермії, і для енцефалографії при патологіях головного мозку у новонароджених. В лікарні гіпотермію пройшло вже двоє діток, енцефалографію – семеро. У клініках США та країн Європи метод лікувальної гіпотермії для новонароджених немовлят успішно застосовується вже понад 10 років», – поінформували також у міськраді.

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб: «Саме така терапія допомагає уникнути або зменшити наслідки важкої асфіксії, перенесеної при народженні, серед яких – дитячий церебральний параліч (ДЦП), втрата слуху чи зору, значна затримка розумового розвитку, аутизм, епілепсія та інші захворювання, пов’язані з недостатнім рівнем насичення киснем клітин мозку новонародженої дитини. Проте в Україні таке лікування не є поширеним, зокрема, у Львівській області до сьогодні жодна дитяча лікарня не мала обладнання для гіпотермії новонароджених, а в Україні чотири-п’ять клінік мають такі апарати. Тепер ми з приємністю можемо сказати, що у місті Львові в нашій лікарні з’явився новий метод лікування важких станій гіпоксії – гіпотермія».

Про це повідомили сьогодні, 6 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів