Львівщина втратила видатного хірурга

09:47 16 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

У неділю раптово помер доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри хірургії №1 ЛНМУ імені Данила Галицького Ігор Герич.

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 16  червня, в повідомленні «Відійшов у вічність відомий львівський хірург Ігор Герич»

«У неділю, 15 червня, у День медичного працівника, раптово помер доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри хірургії №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького Ігор Герич.

Прощання з професором Ігорем Геричем розпочнеться о 12.00 16 червня у церкві Святої Трійці на вул. Тершаківців.

«Вічна пам’ять цій світлій прекрасній людині. Глибокі співчуття рідним і близьким», «Завжди допоміг, пожартував, порадив. Велика Людина, Людина Епохи... Спочивайте з Богом... Вічная пам’ять!», «Вічная пам’ять. Бог забирає найкращих. Співчуття родині», – пишуть на сторінці професора Ігоря Герича у Фейсбуці.

Довідка

Ігор Дионізович Герич народився 15 жовтня 1961 року у м. Турці на Львівщині в родині відомих бойківських лікарів – Віри і Дионізія Геричів. У 1984 р. з відзнакою закінчив Львівський державний медичний інститут (нині – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького) за спеціальністю лікувальна справа.

У 1985 р. після отримання кваліфікації хірурга працював лікарем-хірургом Турківської центральної районної лікарні. У 1985–1987 рр. проходив строкову військову службу в складі обмеженого контингенту радянських військ в Демократичній Республіці Афганістан.

Після демобілізації короткочасно працював лікарем-хірургом II хірургічного відділення Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, допоки в серпні 1987 р. не вступив до аспірантури при кафедрі загальної хірургії Львівського державного медичного інституту. У 1999 році отримав науковий ступінь доктора медичних наук.

З 2002 р. після отримання звання професора до 2013 р. – професор кафедри загальної хірургії, з 2013 р. – завідувач кафедри хірургії №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, голова Львівського осередку Асоціації хірургів України. З 2005 р. по 2008 р. – начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, голова Українського лікарського товариства у Львові.

З 2005 р. по 2010 р. – член Національної ради з питань охорони здоров’я населення при Президентові України, член Вищої вченої ради Міністерства охорони здоров’я України, член дорадчої ради при Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. З 2010 р. – голова правління Галицької лікарняної каси, гостьовий професор Школи біоетики Українського католицького університету, де в рамках сертифікатної програми з біоетики «На службі охорони життя» викладав курс «Лікарська етика».

Натомість у повідомленні «Поховають Ігоря Герича завтра на його малій батьківщині – у Турці» Західна інформаційна корпорація розповідає в понеділок:

«Громада міста Львова висловлює співчуття рідним, близьким відомого лікаря, громадського діяча Ігоря Герича. Ігор Герич раптово помер 15 червня. Прощання відбуватиметься сьогодні з 12.00 до 14.00 год. в церкві Пресвятої Трійці на вул. Тершаківців, 1А. Заупокійний парастас відбудеться о 14.00 год. Про це 16 червня передає прес-служба ЛМР.

«Ми у скорботі з родиною, близькими та знайомими Ігоря Герича. Втрата такої людини – непоправна», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Охочі зможуть попрощатись з Ігорем Геричем у церкві Пресвятої Трійці, що на вул Тершаківців, 1А з 12.00 до 14.00 год. О 14.00 год відбудеться заупокійний парастас та прощання. Після цього домовину з тілом повезуть на батьківщину Ігоря Герича в Турку. Похорон відбудеться в Турці завтра.

У ці скорботні дні уся громада міста Львова висловлює щире, глибоке співчуття усім, хто знав та шанував покійного. Світла пам’ять про Ігоря Герича назавжди збережеться в серцях тих, хто мав честь з ним працювати та спілкуватись».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів