Львівщина просить у Києва гроші на COVID-19

15:57 29 вересня 2020 р.

Фото до новини

Львівська обласна рада звернулася до Національної служби здоров’я України з проханням надати медичним закладам Львівщини додаткових 80 млн грн для лікування хворих на COVID-19.

Поо це інформує пресслужба Львівської облради, пише DailyLviv.

«Зважаючи на складну санітарно-епідеміологічну ситуацію на території Львівщини та гостру потребу медичних закладів для забезпечення повноцінного лікування і надання адекватної допомоги пацієнтам, обласні медичні заклади ІІІ рівня для надання спеціалізованої допомоги потребують додаткового фінансування в обсязі 80 мільйонів гривень. Відсутність фінансування унеможливлює належного лікування хворих, особливо пацієнтів зі складним перебігом коронавірусної інфекції, яка потребує дороговартісної та тривалої терапії лікарськими засобами та кисневої підтримки. У зв’язку з цим, ми, депутати Львівської обласної ради, просимо Вас вжити термінових заходів реагування щодо виділення додаткових коштів закладам охорони здоров’я області коштів для лікування хворих на COVID-19», - йдеться у зверненні.

Зокрема, мова йде про комунальні заклади, які надають допомогу пацієнтам з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого COVID-19, а саме КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня», КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи», КНП ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» та КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня».
Читайте також: Медзаклади отримали за лікування хворих на COVID-19 майже 3,5 мільярда

На попередній сесії, яка відбулася 22 вересня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що Львівщина за 6 місяців не отримувала жодних коштів з «антиковідного» фонду.

«Ми підтримуємо наші медичні установи за рахунок обласного бюджету, але наші можливості обмежені», - зазначив Ганущин.

Родині лікаря зі Львівщини, який помер внаслідок SARS-CoV-2, виплатили більше 1,5 млн грн.

Львівський доцент-медик нарахував 344 млрд грн на потреби медицини, а в уряді вважають, що досить 225.

Не брати з пацієнта ні копійки: у Львові запропонували кроки до безкоштовного лікування в стаціонарі.

Удвічі врізали фінансування. У Львові розповіли, як держава зіштовхує між собою лікарів і пацієнтів.

У приватних медзакладах Львова людина може лікуватися безкоштовно.

Реалії медреформи: у Львові розповіли, яку суму влада готова надати на операцію з видалення апендиксу.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів