Лікуватися в Польщі буде ще один поранений майданівець із Львівщини

15:30 14 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: nbnews.com.ua

Нардеп від «Батьківщини» Ігор Васюник повідомляє: «Є домовленість із посольством США, щоб потім відправити його на протезування до Штатів».

У ніч на п'ятницю Роман Дзівінський, який постраждав унаслідок вибуху в Будинку профспілок у Києві, виїхав зі Львова до Польщі на лікування. Про це, як інформує сьогодні, 14 лютого з посиланням на львівські ЗМІ київська газета «Дзеркало тижня. Україна», повідомив народний депутат («Батьківщина») Ігор Васюник, який конкретизвував: «Зараз він буде проходити лікування у Польщі. Воно триватиме два місяці. Через свій гуманітарний фонд я відпрацьовую варіант, і є домовленість із посольством США, щоб потім відправити його на протезування до Штатів. Але зараз він повинен пройти перший етап лікування у спеціалізованій клініці в Польщі».

Для того, щоб не наражати Дзівінського на небезпеку, депутат не уточнив те, у якому саме місті будуть лікувати Роману. Ігор Васюник натомість повідомив: «Хлопець, який постраждав під час вибуху, відмовляється від отримання політичного притулку за кордоном. Але це рішення за ним і за його родиною. Ми ж маємо домовленості з польською партією «Право і справедливість», яка буде клопотати про надання притулку героям Майдану».

Повідомляючи про це, газета «Дзеркало тижня. Україна» нагадує, що 6 лютого у Будинку профспілок у Києві при спробі відкрити коробку, в якій мали знаходитися медикаменти, спрацював вибуховий пристрій, відтак 20-річному львів'янину Роману Дзівінському відірвало кисть однієї руки і пошкодило пальці на другої. Другим потерпілим від вибуху виявився 15-річний Назар Держило з Львівської області, який отримав серйозний опік очей.

Обох хлопців перевезли до Львова, де Назару довелося видалити одне око, а пізніше перевезли на лікування до Польщі. 11 лютого слідчі Шевченківського райвідділу міліції Києва намагалися допитати 20-річного активіста Романа Дзівінського, постраждалого під час вибуху у столичному Будинку профспілок, у реанімації 8-ї міської клінічної лікарні Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів