Лікарі сплутали на Львівщині ботулізм із раком

11:35 23 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Двоє чоловіків потрапили у важкому стані в реанімацію у лікарні, де залишилися тільки дві дози сироватки.

Двоє чоловіків потрапили на Львівщині в тяжкому стані до реанімації через ботулізм. Родичі віком 67 та 59 років поласували домашнім паштетом, який зберігали в підвалі понад три роки. Чоловіки з'їли менше півлітрової банки, а через два дні відчули погіршення здоров'я.

Спочатку їх лікували в районній лікарні, однак коли стало гірше, то перевезли до Львова, де вже вкололи сироватку від ботулізму, яку закупили благодійники. Рідні потерпілих розповідають, що спершу їм не могли встановити правильний діагноз. 

Сестра пацієнта Любов Прошляк розповіла: «У нього горло дуже було червоне, я сама бачила. І з правого боку нарив, були такі симптоми – нам лікарка говорила, що то може бути рак, пішли метастази. Ми були в шоці вже, ніхто не думав, що то бутулізм. Не міг дихати, клубочок в горлі, мова змінилася, задихався».

А завідувач 4-го відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян повідомила: «Поступили вони у дуже важкому стані, один зразу був направлений в реанімаційне відділення, переведений на кероване дихання, тому що самостійно вже не міг дихати. Пряма загроза для його життя, він не дихає, дихає аппарат. Стан його дуже-дуже важкий». 

Тепер у лікарні лишилося тільки дві дози препарату. За словами головного інфекціоніста області, сироватка є в столиці, її передадуть у регіон за першої ж потреби.

Про це поінформували у відеосюжеті «Телевізійної службаиновин» каналу «1+1»:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів