Курці п'ють більше, але живуть менше

14:41 30 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: grandwallpapers.net

Нікотин призводить до збільшення дози випивки.

Курців частіше відвідують думки позбутися цієї шкідливої звички щопонеділка. Про це заявили співробітники університету Сан-Дієго. Вони вважають, що це відкриття допоможе підвищити ефективність антитютюнової кампанії, передає РБК. 

Науковці провели моніторинг пошукових запитів на тему "Як кинути курити" англійською, французькою, китайською, португальською, російською, іспанською мовами в 2008-2012 рр. Результати показали, що люди частіше думають про те, щоб розлучитися з шкідливою звичкою, на початку тижня, особливо в понеділок (запитів було на 25% більше, ніж в усі інші дні тижня). Так, по понеділках запитів англійською мовою було на 11% більше, ніж по середах, на 67% більше, ніж по п'ятницях, і на 145% більше, ніж по суботах.

"За допомогою пошукової системи Google ми переконалися в тому, що запит на тему "Як кинути курити" вельми популярний, його показники варіюються залежно від дня тижня", - зазначив автор роботи Джон Айерс.

Співавтор дослідження з Інституту глобальної боротьби проти тютюну при університеті Джона Хопкінса Джоанна Коен зазначила, що отримані дані допоможуть внести деякі корективи в програму боротьби з курінням і зроблять її ефективнішою.

Фахівці говорять про необхідність проведення додаткового дослідження, щоб визначити причини отриманих результатів і з'ясувати, як вони допоможуть скоротити кількість курців. "Якщо ви курите, то пам'ятайте: покидайте у понеділок, хтось ще до вас приєднається", - заявив Дж.Айерс.

Результати дослідження вчених опубліковані в журналі JAMA Internal Medicine.

Раніше дослідники виявили негативний зв'язок нікотину з алкоголем. Нікотин не збільшує, а зменшує відповідь мозку на алкоголь і тим самим призводить до збільшення дози випивки. Мало хто думає про нікотин і алкоголь як про наркотики, але це так - вони діють на ті ж нервові центри, що й наркотичні речовини, і викликають залежність. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів