Кількість жертв отруєння рибою у Львові зросла до 57

21:00 25 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Винуватцеві отруєння людей загрожує до восьми років за ґратами.

Кількість жертв отруєння копченою рибою у Львові зросла до 57 осіб, серед них – шестеро дітей.  Перші симптоми у всіх постраждалих були – підвищення температури, загальна слабкість, знедужаність, блювота, болі в животі. Поступали вони у стані середньої тяжкості.
Постраждала Ірина Гладка розповіла: «Нудота і блювота, висока температура, мене трясло. Дуже погано себе почувала».
Ірина Гладка потрапила на лікарняне ліжко після вживання копченої риби. Їла її разом із дочкою, яку також шпиталізували. Жінка розповідає, що рибу майже завжди купує в однієї і тієї ж продавчині. До неї приходила й останнього разу.
Ірина розповіла також: «Але я одразу побачила, щось не те. Така - дуже м’яка. Але я любітєль поїсти. Може, недопечена була або гнила. Дуже довго лежала в маринаді», -
Після опитування лікарі з'ясували – пацієнти їли рибу, придбану з одного прилавка. Тож на ринок вирушила і знімальна група «5 каналу», щоб поспілкуватися з продавцем популярного наїдку. Там за колегу почали заступатися із сусідньої ятки.
Продавець Антоніна П’юрик запевнила: «Риба була в неї смачна, дуже смачна. Люди приходили - харчувалися. Гарний товарний вигляд мала. Тримала продавчиня її в холодильнику – по одному ящичку з холодильника приносила сюди і тут продавала».
Та про те, що з цього прилавка торгують рибою, не знали в адміністрації ринку. Там кажуть, що за документами мали б реалізовувати лише спеції. Адміністратор ринку Тарас Тадеощук пояснила: «Ми проводимо своє службове розслідування, бо вона торгувала спеціями, а не рибою. Я думаю, риба була безпосередньо продавця. А не людини, з якою у нас є договір».
Розслідувати інцидент взялися у Держпродспоживслужбі. Спільно із правоохоронцями вилучили залишки риби, як у постраждалих, так і у самої продавчині для проведення лабораторних аналізів.
Керівник обласного лабораторного центру Олег Когут вважає: «Більш ймовірно те, що риба готувалася у неналежних умовах. Готувалася невідомо, в яких домашніх умовах ,невідомо з якої риби. Ми відібрали на лабораторні дослідження дві проби - це було у субботу, і сьогодні ще додатково з домашніх умов»,.
Розслідує інцидент не лише Держпродспоживслужба. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Винуватцеві загрожує до восьми років за ґратами. Тим часом, з продавцем риби нам поспілкуватися не вдалося. На робочому місці нікого немає, а сам прилавок накритий брезентом.
Про таке повідомили сьогодні, 25 вересня, на телевізійному «5 каналі». Як інформував «ЩЛ», експерти досі не встановили збудника отруєння людей у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів