Головний медик України зауважила загрозу здоров’ю львів’ян

15:58 20 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Уляна Супрун запевнила, що особисто ще раз поінформує і Прем’єр-міністра, і Кабінет міністрів України про дуже високий ризик виникнення захворювань у Львові

У Львівській міськраді повідомили у вівторок, 20 червня: «Сьогодні до Львова з робочим візитом прибула в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Вона оглянула надсучасне обладнання у міській дитячій лікарні, яке передали благодійники з Канади, а також поспілкувалась з журналістами щодо загроз спалахів захворювань серед містян через тривале накопичення відходів у Львові при значному підвищенні температури повітря».

«Уляна Супрун запевнила, що особисто ще раз поінформує і Прем’єр-міністра, і Кабінет Міністрів України про дуже високий ризик виникнення захворювань у Львові. Водночас вона наголосила, що проблема поводження з відходами є по всій Україні, і її потрібно вирішувати системно і стратегічно», – поінформували також у міськраді.

Уляна Супрун розповіла: «Я сьогодні приїхала, бо родина Темертеїв передала у міську дитячу лікарню обладнання, щоб допомогти дітям мати операції, і сьогодні оперують лікарі з Канади, Америки, і разом з українським лікарям допомагають нашим дітям. Але я також хотіла подивитися, яка ситуація є зі сміттям. Ми бачили, які є проблеми, вже зробили аналіз грунту біля сміттєвих майданчиків і ми побачили, що є дуже високий рівень бактерій, що є дуже небезпечним, бо багато цих майданчиків знаходяться недалеко від дитячих майданчиків, і там бавляться діти. Ми дуже переживаємо, що так можуть дуже швидко виникати захворювання».

Головний медик України також поінформувала: «Державна установа «Львівський обласний лабораторний центр иіністерства охорони здоров’я України» надала результати проведених лабораторних досліджень грунту на мікробіологічні показники проби, які були відібрані 22 травня 2017 року в Личаківському та Шевченківському районах Львова. За мікробіологічними показниками відібраний грун є сильно забрудненим. Це  велика проблема, тому що воно може піти у воду. І коли мухи перелітають з того грунту на нашу їжу – то ми її їмо і тоді є багато захворювань. Влітку ми бачимо, скільки є мух, ми тепер переживаємо, бо є щурі, які можуть інфікувати наших людей», – зазначила також Уляна Супрун.

Урядовець також повідомила: «Я сьогодні була в Українському католицькому університеті, і там одна знайома говорила і показала фотографію, як через її вікно видно багато сміття. Я думаю, що це вже показує, які є наслідки для здоров’я наших людей».

Уляна Супрун запевнила: «Я розмовляла вчора ввечері і сьогодні з Прем’єр-міністром, і він розуміє, яка є зараз справа. Він каже, що ви, львів’яни, не самі. Прем’єр-міністр звернувся до голови ОДА Олега Синютки, щоб інші міста, які є у Львівській області, могли взяти на себе більше сміття. Прем’єр-міністр також написав і сказав мені, що буде звертатися до віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, щоб він зібрав всіх голів ОДА і попросив, щоб міста і інші області брали на себе відповідальність. Ви знайте, що у Львові ви маєте мою підтримку, я розумію і бачу, ми маємо докази від лабораторії, що є загроза здоров’ю людей, і ми будемо на найвищому рівні вирішувати цю проблему  разом з вами».

Урядовець також наголосила: «Знаємо, що є підвищення захворювання поодиноких людей, ми бачимо насправді дуже великий ризик щодо захворювань, і я це передам, коли буду з Прем’єр-міністром на пряму спілкуватися, і коли буду у Кабінеті Міністрів на засіданні, щоб було розуміння всіх. Міністр екології Остап Семерак також розуміє, які є проблеми, і я з ним вже декілька разів розмовляла і, можливо, ми з ним зможемо допомогти, і у Львові, і тоді подивитися на всю Україну, що ми можемо зробити, щоб це не повторилося ніде інше».

Водночас, Уляна Супрун зазначила: «Львів – лише одне з тих міст, яке має проблему зі сміттям. Проблема утилізації відходів є по всій Україні, бо ніде немає заводів, які переробляють сміття. Зараз будуть інвестиції у Львівській області, щоб ми переробляли наше сміття. Такі країни, як Фінляндія, купують сміття в інших країн, бо вони їх перероблять і використовують як сировину для нового виробництва. Тому якщо ми попрацюємо, то зможемо подолати цю проблему».

Про це повідомили сьогодні, 20 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів