Гелікоптер медицини катастроф на Львівщині жодного разу не використали за призначенням - медик

15:23 8 лютого 2016 р.

Фото до новини

На балансі Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф є вертоліт. Проте він жодного разу не був використаний за призначенням.

Про це сьогодні, 8 лютого, під час прес-конференції на тему: «Як реорганізація служби екстреної медицини Львівщини може зупинити надання населенню екстреної медичної допомоги», що відбулася у Львівському прес-клубі, сказав директор Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Юрій Пацюрко.

- Гелікоптер знаходиться на сьогодні на балансі установи. Але через те, що немає для нього грошей, він зберігається на авіаремонтному заводі. І ніяких дій щодо втілення в життя авіамедицини на сьогодні не вживається, - каже він. 

Також, за його словами, завис в повітрі проект зі створення єдиної диспетчерської для всієї області. 

- Є приміщення і там стоять столи. Цей проект планувалося запровадити в 2013 році. Обіцяють, що він відживе. Але далі розмов не йдеться, - каже  Юрій Пацюрко.

Хоча, на його думку, цей проект зараз дуже-дуже потрібен області. 

- На мою думку, потрібно зробити центральну диспетчерську, забезпечити фіксування кожного дзвінка з найвіддаленішого села чи хутора в області . І щоби диспетчер мав зв'язок з кожною машиною «швидкої». Незалежно від того, де вона перебуває. Тобто диспетчер зі Львова має мати прямий зв'язок з  машиною в Сколе, Турці чи Радехові. І було би ідеально, якби той диспетчер бачив цю машину у себе на моніторі, - каже він. 

Нагадаємо, що Львівська облрада ліквідовує центр медицини катастроф. Але медиків про це не повідомили.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів