Фельдшер зі Львівщини удостоєна орденом у номінації «Кращий медик»

11:15 10 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Мирослава Савчак брала участь у Революції Гідності та на війні, де допомагала пораненим бійцям.

У Львівській обласній раді повідомили сьогодні, 10 серпня: «Фельдшер пункту екстреної медичної допомоги «Чижиків» у Пустомитівському районі Львівської області Мирослава Савчак стала лауреатом премії «Орден Святого Пантелеймона» у номінації «Кращий медик». Мирослава Савчак – брала участь у Революції Гідності, а потім в АТО, де, будучи добровольцем, допомагала пораненим бійцям».

«До двадцятки номінантів на медичний «Оскар» – «Орден Святого Пантелеймона» – Честь медичної професії» потрапили двоє львівських медиків: головний лікар Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігор Ковальчук і фельдшер пункту екстреної медичної допомоги «Чижиків» Мирослава Савчак», – поінформували також в обласній раді

«Орден Святого Пантелеймона» – головна громадська відзнака для медиків, створена за підтримки  глав усіх  християнських церков в Україні, Міністерства охорони здоров’я та Національної Академії медичних наук», – повідомили також сьогодні, 10 серпня, в прес-службі Львівської обласної ради.

Натомість тележурналіст розповів: «У столиці відбулося нагородження медиків орденом святого Пантелеймона. Це найголовніша громадська відзнака, створена за підтримки глав усіх християнських церков в Україні, охорони здоров'я та Національної академії медичних наук».

«Урочистості відбувалися в приміщенні філармонії. Орден вручають за особливі медичні заслуги, а переможців визначають в п’яти номінаціях. Кожен отримує до відзнаки ще й фінансове захочення – 100 тисяч гривень. До визначення лауреатів залучили поважних членів ради ордену – серед них президент Леонід Кравчук, патріарх УПЦ-КП Філарет, актриса Ада Роговцева та інші», – йдеться також у повідомленні.

«Кращим лікарем цьогоріч став відомий в Одесі та за її межами військовий хірург Михайло Каштальян, який зробив кілька тисяч складних операцій. Останнім часом його пацієнти – це воїни АТО, котрих він рятує і ставить на ноги після поранень», – зазначено також у повідомленні.

Михайло Каштальян запевнив: «Я дуже радий цьому ордену. Цей орден – громадський. Це підвищує його цінність». 

«Свою нагороду отримала також Мирослава Савчак, проста фельдшер зі Львова, яка пройшла Майдан і рятувала бійців у зоні АТО», – поінформували також в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Мирослава Савчак зауважила: «Робота медика – вона не залежить від нагороди. Ти повинен її виконувати. Я не думаю, що це дуже щось змінить в особистому відношенні до медицини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів