До Львова вже прибули три німецькі реанімобілі, придбані діаспорою для лікарень на сході України (відео, оновлено)

23:10 25 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Лікарні на сходу України вже невдовзі поповняться ще п'ятьма реанімобілями – їх придбали в Німеччині за кошти, які українська діаспора збирала по всьому світу.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Лікарні сходу України вже невдовзі поповняться ще п'ятьма реанімобілями. Їх придбали в Німеччині за кошти, які українська діаспора збирала по всьому світу», – повідомила сьогодні, 25 лютого, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1», конкретизуючи при цьому:

«Волонтери кажуть, що карети швидкої хоч і не нові, але в дуже хорошому стані. Окрім того, вони обладнані найсучаснішою апаратурою – вакуумними ношами, дефібриляторами, апаратами штучної вентиляції легенів.

Гроші на реанімобілі збирала асоціація міжнародної підтримки України. Її представники кажуть, що вартість кожної машини – майже € 12 тисяч.

«Автомобілі будуть відправлені в східні лікарні. Це лікарні міста Артемівська, Волновахи, в Дніпропетровську область», – повідомив Тарас Дурбак з міжнародної асоціації підтримки України.

Три машини вже у Львові, ще дві по дорозі в Україну. Сюди їх переганяють німецькі волонтери.

Волонтер з Німеччини Христіан Густел розповів: «Це жах. Я переляканий тим, що відбувається на сході України. Дуже боюся, щоб військовий конфлікт не перекинувся і на сусідні держави. Я тут, щоб хоч якось підтримати українців».

Натомість телевізійний «5 канал» повідомив сьогодні, 25 лютого:

«П'ять оснащених реанімобілів волонтери із Німеччини придбали для медичних закладів Сходу. На рахунок асоціації міжнародної підтримки України кошти перераховували з країн усієї Європи: Франції, Польщі, Італії, Болгарії.

Ціна однієї машини – більше 11-ти тисяч євро. Три автомобілі уже перебувають у Львові, ще два – прямують до України. Після розмитнення, машини поїдуть на Схід, у лікарні Артемівська та Волновахи».

Як інформував «ЩЛ», 66-й Львівський передовий шпиталь отримав «евакобус», створений інженером Михайлом Палюхом, який взяв за основу стандартний автобус ЛАЗ «Лайнер 9».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів