Дев'ять з десяти хворих на ковід у Львівській області - невакциновані

15:39 14 вересня 2021 р.

Фото до новини

На Львівщині 23 випадки інфікування штамом «Дельта» коронавірусу.

Якщо розглядати, кількість хворих на ковід з числа вакцинованих, то це приблизно одна особа до десяти, і це тільки ті люди захворіли, котрі були  щеплені лише однією дозою. Про це розповів Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції на Львівщині. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com

«Вакцинальна кампанія в області триває, в середньому за добу вакцинуємо 7200 осіб. Проте, темпи необхідно пришвидшувати. В області повністю вакциновані, тобто двома дозами, лише 14,9 % населення. Першою дозою – трохи більше 18%. Тобто, захищеною є одна з п’яти осіб. При тому, що область  має всі можливості досягти колективного імунітету: забезпечена повністю вакцинами, є достатня кількість медичного персоналу задля виконання плану з вакцинації, функціонують 181 пункт щеплень та 102 мобільні бригади. Загалом облаштували 28 центрів вакцинації. Окрім того, цього тижня очікуємо поставку близько 23-х тисяч доз «Pfizer». При таких можливостях ми готові вакцинувати близько 16 тисяч осіб щодоби», - повідомив Олег Когут.

Він також розповів, що ковідних хворих в області готові приймати 14 лікарень, у 9-ти з них вже перебувають пацієнти з ковідом.

«Щодо коронавірусу штаму «Дельта»,  в області їх залишається 23 випадки. Не можемо сказати, що у всіх цих осіб була складна клінічна картина. Єдине - хворі належали до молодої вікової категорії та не всі навіть були госпіталізовані, двоє проходили амбулаторне лікування. Тут важливо, щоб контактні особи обов’язково проходили ПЛР-тестування, оскільки у них теж можливий безсимптомний перебіг, що загрожує поширенню інфекції серед більшої кількості людей», - додав Олег Когут.

Нагадаємо, щеплення можна отримати у центрах вакцинації (попередньо записавшись через портал «Helsi» - для отримання щеплення у центрі вакцинації при собі необхідно мати документ, що посвідчує особу) та у пунктах щеплень (звернувшись до сімейного лікаря).

Вакцинація від Covid-19 не є обов'язковим щепленням, передбаченим законом, - юрист

Нова клініка захворювання та швидке прогресування: пульмонологиня у Львові розповіла про наступ Дельта-штаму

У сусідній області - 10 випадків захворювання на штам Дельта. Звідки люди і якого віку

Перша смерть від Дельта-штаму у Львові: історія хвороби

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів