Десантнику 80-ї львівської бригади терміново збирають кошти на операцію

00:20 23 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Волонтер Наталя Соколова повідомила в середу: «Кіборгу Андрію Луцику з «80-ки» потрібна допомога».

Волонтер Наталя Соколова розповіла 22 червня:

«Кіборгу Андрію Луцику з «80-ки» (80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова. – «ЩЛ») потрібна допомога. Вчора в Національному інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова в Києві бійцю 80-ї бригади, обмороженому кіборгу з Донецького аеропорту Луцику Андрію Миколайовичу з Ковеля зробили чергову (вже четверту операцію).

На цей раз робили пересадку клітин кістного мозку. Взявся за Андрія лікар-хірург Іван Барна, який спеціалізується саме на судинній хірургії та хворобі Рейно. Новаційним методом пересадки клітин кістного мозку лікарі та судинні хірурги вирішили спробувати простимулювати рост нових судин в кінцівках.

Трагічно, але останні дослідження та чисельні консиліуми остаточно довели, що більшість ушкодженних артерій і судин в кінцівках рук вже не відновити. Зроблені у Львові професором Кобзою операції по розблокуванню судин, видалення ребер (восени 2015 року) на які ми так надіялися, не дали позитивного результату!

Попереду у нашого Героя ще щонайменше дві операції. За кінцівки Андрія сьогодні боряться разом найкращі лікарі клініки Шалімова (працюють по судинах) та інститута нейрохірургії Ромоданова (по нервових закінченнях – у ліву руку бійця вживлено в лютому 2016 року електростимулятор, який застосовується щоденно). Вже другий рік по лікарням.

Андрій – інвалід війни, має пенсію на сьогодні 3100 гривень... За два тижні, що він був на обстеженні та підготовці до операції, вже витрачено біля 9 000 гривень із відкладених попередньо на лікування коштів.

Треба віддати належне медикам Шалімова, а особливо хірургу Івану Барні – безоплатно проведені консиліуми та операція, високовартісні обстеження та аналізи, також безоплатно надано палату та харчування. Ми оплачуємо лише ліки та розхідники!

Та це все одно шалені суми! Крапельниця в день обходиться в щонайменше 1000 гривень. Андрій дуже переживає, бо грошей уже немає. Адже мова йде про його нормальне майбутнє. Ліки треба купувати щодня, й треба готуватися до нової операції.

Дуже прошу допомогти Кошти на лікування Андрія збираємо на картку «Приватбанку» №5168 7572 6871 6919 (дружина бійця Луцик Наталія Миколаївна).

Нагадаю, що наш Андрій, воїн 80-ї бригади, доброволець, отримав важкі обмороження рік тому в Донецькому аеропорту. Внаслідок обмороження в нашого Героя руки і ноги втратили чутливість та частково рухливість.

Андрію діагностували хворобу Рейна, він переніс дві операції з розблокування судин та видалення ребер в декілька етапів. Ліва рука після операції (у вересні 2015 року) так і не почала функціонувати. На третій операції в ліву руку вживлено електростимулятор…

Андрію – 38 років. Має двох дітей, хлопці (12 і 14 років), дружина працює в дитячому садочку. Пішов на війну добровольцем 27 серпня минулого року у 80-ту бригаду (3-й батальйон). Гаубічна батарея. Пройшов Ласточкино, Піски, Водяне. З 27 грудня до 27 січня – захисник Донецького аеропорту.

P.S. Гнівно хочу спитати – скільки ми ще будемо збирати гроші на наших скалічених воїнів? Адже Андрій, як і інші інваліди війни, має право на безкоштовані ліки!!!

Є відповідна постанова Кабінету міністрів України, яка на сьогодні не працює, бо немає фінансування!!! Перевірила – це правда. Чому хлорці, які відділи своє здоров’я, захищаючи державу, мають переживати з приводу того, що нічим платити за лікування???!!! . 

Адже, згідно постанови Кабінету міністрів України від 17 липня 1998 року №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань», передбачено безоплатний або пільговий відпуск ліків за рецептами у разі амбулаторного лікування та визначає категорії населення, які мають право на такі пільги, та категорії захворювань, на які поширюються такі пільги. До однієї з груп населення, якій у разі амбулаторного лікування лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно, належать особи, яким передбачено безоплатний відпуск лікарських засобів згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Перелік захворювань, за наявності яких надаються лікарські засоби, визначений постановою Кабінету міністрів України від 5 вересня 1996 року №1071. Для безоплатного отримання лікарських засобів необхідно звернутись до державної аптеки, закріпленої за медичним закладом, лікар якого надав рецепт, за місцем проживання особи, і пред’явити «Посвідчення інваліда війни» та відповідний рецепт лікаря.

Якщо особа обслуговується у відомчому медичному закладі, то отримати ліки можна в аптеках, закріплених за таким закладом. Та це лише багато букв на папері! Не дають в аптеках ліків безкоштовно нашим Героям! Така вона, Україна».

Волонтер Наталя Соколова написала це 22 червня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів