Депутати Львівщини додали онкоцентру і обласній лікарні відповідно 6,7 млн грн і 4,5 млн грн

23:40 10 березня 2021 р.

Фото до новини

Представники постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради під час засідання комісії, яке відбулося 10 березня, розглянули та більшістю голосів підтримали пропозиції змін щодо обсягів фінансування Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021 -2025 роки.

Про це інформує пресслужба ЛОР, пише Dailylviv.

Зміни стосуються розподілу частини невикористаних до кінця 2020 року коштів обласного бюджету. Так, на закупівлю обладнання для Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру депутати пропонують виділити додаткових 6,7 млн грн. А на завершення будівельно-ремонтних робіт у пологовому відділенні Львівської обласної клінічної лікарні 4,5 млн грн.

Під час засідання комісії депутат обласної ради Олег Дуда запропонував, щоб у майбутньому, щороку в комплексній програмі депутати передбачали кошти для почергової закупівлі сучасного устаткування для дезінфекції у кожну з  великих медичних установ Львівщини.

За словами депутата, за кордоном жоден медичний заклад не обходиться без системи інфекційного контролю. У Львові аналогічні засоби, закуплені за кошти благодійного фонду, використовують поки що лише у Львівській  обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ».

Голова депутатської комісії Львівської обласної ради Анна Ярмола підсумувала, що  додаткові ресурси для медичних закладів, які надійшли в цьогорічну обласну програму підтримки галузі охорони здоров’я та материнства, є дуже доречними.

«Депутати, спільно порадившись, скерували зекономлені бюджетні кошти на важливі потреби в медичній сфері вже на 2021 рік. Таким чином, наші пацієнти отримають більше якісних послуг, а лікарі матимуть комфортні умови праці та можливість охороняти здоров’я  й життя пацієнтів», - наголосила вона.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів