Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації очолив Богдан Чечотка

17:41 15 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: guoz.lviv.ua

Як повідомили сьогодні, 15 вересня, «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, Юрій Турянський представив у понеділок нового керівника медичної галузі області.

Як повідомили у понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі Львівської облдержадміністрації, сьогодні, 15 вересня, т.в.о. її голови Юрій Турянський представив колективу нового директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдана Чечотку. В повідомленні також сказано:

«Важливим є те, що новопризначений очільник медичної галузі Львівщини опирається на широку підтримку лікарської громади», – зазначив Юрій Турянський.

За його словами, з клопотанням про призначення Богдана Чечотки директором Департаменту ОЗ звернулись колегія Департаменту ОЗ, Управа Українського лікарського товариства у Львові, президія Львівської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України, Асоціація головних лікарів Львівщини, президія Асоціації медичних сестер Львівщини, депутати Львівської обласної ради. Проблеми медицини Львівщини є добре відомі новому керівнику: Богдан Чечотка очолює комісію обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту та 8 років працював головним лікарем Миколаївської центральної лікарні.

Юрій Турянський підкреслив, що очолити галузь новопризначеному керівнику доводиться в непростий для країни час. «Новий керівник  медицини  Львівщини  добре знає галузь, її глибинні проблеми  та можливості. Думаю, що він матиме рішучість приймати непопулярні, але обґрунтовані рішення, які зцілять систему. Нам необхідно сконцентрувати і згуртувати медичну громаду для вирішення найгостріших проблем і прогресивного поступу», – зазначив він.

Юрій Турянський окреслив основні завдання медичної галузі, серед яких, зокрема, потреба у забезпеченні  щоденного моніторингу ситуації в медичних закладах; відпрацювання  чітких кроків роботи медичної галузі Львівщини у кризовий період, а також  напрацювання  постійного   діалогу з медичними закладами, чітка виконавська дисципліна і контроль на усіх рівнях медичної вертикалі  для  безперебійного забезпечення якісною медичною допомогою населення. «Від влади і від керівників медичних закладів залежить, щоби  ми  не тільки зберегли медичну галузь, але й  зробили все для того, щоби наші лікарні були доступними для кожного хворого, а у містах і селах люди завжди могли отримати  кваліфіковану медичну допомогу», – наголосив Юрій Турянський.

Новий керівник департаменту Богдан Чечотка подякував за висловлену йому довіру та закликав до максимально ефективної співпраці: «Я гордий, що сьогодні очолюю шістдесятитисячний колектив, який має високий інтелектуальний та державотворчий потенціал. Надіюся на відкритість та взаємну допомогу».

Нагадаємо, 12 вересня 2014 року т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський за погодженням з Міністерством охорони здоров’я України своїм розпорядженням призначив директором департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдана Чечотку.

Довідка:

Богдан Романович Чечотка народився 31 грудня 1971 року у смт. Маневичі Волинської області. Після закінчення середньої школи два роки працював санітаром районної лікарні. Впродовж 1988 – 1994 років навчався на лікувальному факультет Івано-Франківської медичної академії. Після закінчення медакадемії працював хірургом-інтерном Ковельської ЦРЛ (1994-1997), хірургом, а згодом заступником головного лікаря Миколаївської ЦРЛ (1997-2006). З 1 серпня 2006 до 12 вересня 2014 року працював головним лікарем Миколаївської ЦРЛ Львівської області. 

Богдан Чечотка є депутатом Львівської обласної ради і очолює постійну комісію обласної ради з охорони здоров”я, материнства і соціального захисту. 

Одружений,  виховує трьох дітей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів