Декларації з лікарями підписали 105 тисяч львів’ян, – ЛМР

16:30 11 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб запевнив: «З початку кампанії «Лікар для кожної сім’ї» декларацію з обраним лікарем уже підписали 105 тисяч містян (це близько 14% від приписного населення Львова), і кожного дня ця цифра зростає».

Начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб розповів також: «До реформи ми готувалися впродовж минулого року, а тому з початку квітня всі наші заклади охорони здоров’я, які надають первинну допомогу, уже працюють в умовах реформи. Тобто всі робочі місця сімейних лікарів облаштовані персональними комп’ютерами, принтерами, сканерами та необхідною технікою, всі лікарі мають електронні цифрові підписи та пройшли навчання з користування комп’ютерною технікою, впровадження електронної системи, ведення електронного документообігу та заповнення декларацій».

Володимир Зуб доповнив: «Також усі наші медичні заклади, які надають первинну допомогу, підключені до системи «Електронне здоров’я» («e-Health»), а також усі сімейні лікарі, терапевти та педіатри зареєстровані в цій системі. Тому з 13 квітня, коли були вирішені юридичні моменти, наші лікарі активно підписують декларації з мешканцями.

Начальник міського управління охорони здоров’я запевнив: «Станом на сьогодні маємо вже 105 тисяч підписаних декларацій, і це близько 14% від приписного населення Львова (в Україні цей показник в середньому становить 10%), і кожного дня ця цифра зростає. Лідерами процесу серед медичних закладів міста на сьогодні є перша міська лікарня – її поліклініки та амбулаторії – в них підписано 22 тис декларацій. Також активно процес іде в другій, четвертій, п’тій міських поліклініках. Поки в нас немає лікаря, який би набрав оптимальну кількість пацієнтів, але є лідери, які вже підписали велику кількість декларацій, і найбільше – це 1071 декларація».

Про це повідомили сьогодні, 11 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Процес підписання декларацій стартував у квітні і триватиме доти, доки всі не знайдуть свого лікаря і не підпишуть з ним декларацію. Декларація – це форма заяви, якою пацієнт повідомляє, що обрав саме цього лікаря, який надаватиме йому первинну допомогу».

У міськраді також запевнили: «Підписати декларацію з лікарем може кожен у будь-якому медичному закладі, незалежно від місця свого проживання чи реєстрації, якщо цей медичний заклад підключено до системи «Електронне здоров’я» та позначено наліпкою «Тут можна обрати свого лікаря». Декларація підписується безстроково, але пацієнт може обрати іншого лікаря, підписавши з ним декларацію – зміни автоматично зафіксуються в електронній системі».

Сімейний лікар комунальної 4-ї міської поліклініки Львова Надія Бойко розповіла: «Система уже стабілізувалася і працює більш-менш справно, хоча періодично бувають технічні нюанси, коли, наприклад, зависає сервер чи не приходить смс із кодом. Заповнення декларації одного пацієнта триває, в середньому, 15 хвилин. Тобто в день у мене може бути від 20 до 30 декларацій. Труднощів з пацієнтами немає, люди все розуміють. Лише іноді старшому населенню доводиться пояснювати деякі моменти.

Надія Бойко доповнила: «Із підписанням декларацій нам, як лікарям, додалося більше роботи, адже з кожною людиною потрібно поспілкуватися, переглянути її медичну документацію і це, відповідно, трохи займає часу. Спершу старалися робити це в позаробочий час, але на сьогоднішній день вкладаємося в час прийому. Ті пацієнти, які підписали зі мною декларацію, уже зверталися по медичну допомогу. Але пацієнти, які ще не підписали декларацію, можуть також до мене звертатися. Кожен лікар зобов’язаний надати першу медичну допомогу, не залежно від того, чи є декларація, чи ні».

Більше подробиць – на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів