Боєць Василь Зубик зі Львівщини потребує допомоги – йому загрожує ампутація ноги

23:00 16 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: atoheroes.org/heroes/zubyk-vasyl

Солдат 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині отримав важке поранення під селом Георгіївка на Луганщині.

На сайті «Герої АТО» зокрема розповіли про бійця 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині Василя Зубика:

«Зубик Василь, 38 років, боєць 24-ї окремої Залізної механізованої бригади, поранений під селом Георгіївка (Луганська область). Василь народився та виріс на Львівщині, у селі Стрептів Кам’янка-Бузького району.

Чоловіка мобілізували для несення служби у зоні АТО у червні минулого року. Він брав участь у визволенні міста Попасна Луганської області, а також обороняв позиції українських військ на багатьох блокпостах у Луганській та Донецькій областях.

Василь – солдат зі славнозвісної 24-ї окремої Залізної механізованої бригади. Поранення отримав ще 20 серпня минулого року. Тоді українські бійці потрапили у пастку ворога: сепаратисти атакували блокпост, а потім пішли у відступ. Тим часом інша частина бойовиків зайшла позаду блокпосту та відкрила мінометний вогонь.

Пораненого бійця доставили у Лутугине. Потім він лежав у госпіталях Харкова, Житомира та Львова.

Травма: ліва нога: дефект проксимальної частини великогомілкової кістки 100-120см³; з неправильним зрощенням перелому, пошкоджений колінний суглоб. У випадку непроведення своєчасного лікування з використанням клітинних технологій хлопцю загрожує ампутація через нефункціональність ноги.

Упродовж п’яти місяців госпіталізації Василь переніс кілька операцій, які не дали ефекту. Був навіть гнійний процес.

Зараз апарат зовнішньої фіксаціїтримає непрацюючий колінний суглоб, а на деяких ділянках кісток гомілки вже утворилося неправильне зрощення. Випадок вимагає швидших дій лікарів – привести в порядок кістки, замістити дефект тканин власним клітинно-тканинним матеріалом Василя та врятувати суглоб.

Картка «ПриватБанку», 5168 7572 6173 7888, Зубик Василь Миколайович».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів