Благодійники подарували обладнання львівській лікарні

16:00 31 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили: «Відтепер маленьких пацієнтів зможуть ще якісніше обстежувати і на ранніх етапах виявляти захворювання».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 31 липня: «Благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто» подарував міській дитячій клінічній лікарні УЗД-сканер експертного класу, який дасть змогу з високою точністю проводити діагностику, особливо в новонароджених та дітей раннього віку, а також стане одним з вагомих елементів роботи відділення невідкладної допомоги, яке організовують в лікарні».

Директор ПриватБанку Львівщини Андрій Якимів розповів: «ПриватБанк і благодійний фонд вручає сертифікат на УЗД-апарат, вартість якого – один мільйон 805 тисяч гривень. Ми вдячні клієнтам банку, які зібрали цю суму, бо основними інвесторами фонду є клієнти Банку. Сподіваємось, що цей апарат принесе багато користі нашим найдорожчим пацієнтам. Це не перша ініціатива ПриватБанку, ми допомогли обласній дитячій лікарні «Охматдит», допомагали лікарні на вулиці Дністерській, постраждалим на шахті «Степовій». В роботі є ще декілька проектів для львів’ян, ми збираємо кошти, ми готові надалі допомагати львів’янам. Про нашу одну з найкращих лікарень також не забудемо».

Натомість головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт пояснив: «На базі лікарні вже впроваджено низку скринінгових обстежень всім новонародженим та дітям першого року життя, які перебувають на лікуванні, і це дозволяє виявляти захворювання на ранніх стадіях і своєчасно їх лікувати, а також профілактувати недуги. А подароване обладнання збільшить і обсяг, і якість обстежень, та значно підвищить ефективність надання допомоги дітям».

Медик також зазначив: «Це скринінгове обстеження кульшових суглобів, яке дозволяє виявляти дисплазію на ранніх стадіях захворювання, скринінгова програма діагностики слуху, яка дозволяє діагностувати нейросенсорну приглухуватість та своєчасно починати лікування, а також скринінгове проведення нейросонографії – УЗД-обстеження мозку, яке дозволяє вчасно діагностувати гіпоксично-ішемічні проблеми центральної нервової системи у дітей раннього віку. А подарований УЗД-сканер дозволить широко запровадити скринінг-ехокардіографію та вчасно діагностувати вроджені вади серця». 

Дмитро Квіт також повідомив: «Також ми зможемо поглибити об’єм та продовжити проведення вже існуючих скринінгових обстежень, а саме – проведення нейросонографії з дослідженням інтра- та екстракраніальних судин головного мозку. Плануємо використовувати функції нового сканера також і у пацієнтів із травмами. Завдяки новому апарату в лікарні буде краще розділено обстеження хворих за віком та патологіями», - розповідає головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт і додає, що загалом на новому апараті планується обстежувати до 8-ми тисяч пацієнтів з усіх відділень лікарні».

У міськраді також поінформували: «УЗД-сканер експертного класу Toshiba у комплекті з чотирма датчиками – конвексним та лінійним (діагностика кульшових суглобів та внутрішніх органів), неонатологічним (нейросонографія, внутрішні органи новонароджених) та кардіологічним (обстеження серця) для приймального відділення корпусу патології новонароджених міської дитячої лікарні Фонд ПриватБанку придбав за кошти, які зібрали клієнти банку зі всієї України через банкомати та інтернет-банк «Приват24». Вартість апарату – 1,8 млн. гривень».

А директор «ПриватБанку Львівщини» Андрій Якимів запевнив: ««ПриватБанк обрав для лікарні найсучасніший апарат УЗД, який є на ринку. Апарат має вдосконалені параметри 2-D режиму, що є особливо важливим в умовах педіатричного стаціонару, оскільки від отриманих у цьому режимі даних залежить точність діагнозу».

Про це повідомили сьогодні, 31 липня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів