Бійці 72-ї бригади пройшли реабілітацію на Львівщині

14:48 19 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У Реабілітаційному центрі Навчально-спортивної бази зимових видів спорту Міністерства оборони України «Тисовець» завершується оздоровчий збір другої групи військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців та членів їхніх сімей.

Про це повідомили сьогодні, 19 січня, в прес-службі міністерства оборони України. А начальник Навчально-спортивної бази «Тисовець», підполковник Василь Пилипчак, розповів: «Другий оздоровчий збір із військовослужбовцями та членами їхніх родин пройшов організовано. Від відпочиваючих про роботу навчально-спортивної бази та надані послуги надходили лише позитивні відгуки. Під час організації заходів відпочинку та реабілітації були враховані побажання військовослужбовців і їх родин. Зокрема, вони відвідували спортивні зали, масажні кабінети, бані, різноманітні екскурсії і мали можливість активно відпочивати, займаючись фізкультурою та спортом на спортивних тренажерах, катаючись на лижах та санчатах».

«Окремим напрямком реабілітації стали заходи психологічного розвантаження, під час яких відбувалися бесіди із фахівцями-психологами, різноманітні заняття, зокрема сімейні ліплення із солоного тіста. Крім цього до їхніх послуг працювали виїзні медичні бригади з Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, до складу яких входили медичні фахівці різного профілю», – поінформували також у міністерства оборони.

Заступник иіністра оборони України, генерал-майор Олег Шевчук, зазначив:  «За дорученням Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України у системі Міністерства оборони розгортається ціла мережа реабілітації військовослужбовців. І Навчально-спортивна база зимових видів спорту «Тисовець» – один із закладів, якому приділяється особлива увага, адже тут поєднуються заходи психологічної реабілітації та фізичного виховання і спорту. Також перевагою цього осередку є те, що він може працювати упродовж цілого року в прекрасному краї українських Карпат».

Заступник міністра оборони також зауважив, що цей Відділ психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації, який прийняв наприкінці грудня 2017 року перших відвідувачів, у подальшому набуватиме спроможності із прийому більшої кількості військовослужбовців. Також будуть удосконалюватися й нарощуватися заходи психологічного розвантаження, активного та пасивного відпочинку, заняття фізкультурою та спортом. На черзі – будівництво плавального басейну.

Генерал-майор Олег Шевчук повідомив також: «У поточному році планується відкриття ще двох подібних осередків психологічної реабілітації, які розміщуватимуться на узбережжі Чорного моря.  Головна мета цих проектів – це реабілітація військовослужбовців, які повернулися із району проведення АТО. Ми рекомендували командирам військових частин перевагу щодо відправки на відпочинок до «Тисовця» надавати військовослужбовцям, які щойно повернулися з АТО та виконували бойові завдання на передових рубежах».

«Умови для проживання відпочиваючих у відділі психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації створені якнайкраще. про це свідчать й відгуки самих військовослужбовців та членів їхніх родин», – поінформували також у міністерствм оборони.
Головний сержант взводу й командир танку танкового батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, сержант Юрій Бабич, який приїхав у Карпати із дружиною та сином, розповів: «Відпочинком наша сім’я дуже задоволена, враження захоплюючі. З першого дня ми вже каталися на лижах, санчатах. Також сподобався тренажерний зал, де ми намагалися бути щодня, навіть по два рази. У таких горах ми вперше. Захоплює місцеве свіже повітря, а найголовніше – тут спокійно відпочиваєш і душею, і тілом. Таке відчуття, що весь негатив, який накопичився в організмі, мов вийшов через громовідвід. Це неоціненний позитив. Тому такий відпочинок надзвичайно необхідний воїнам учасникам АТО, адже після бойових дій, постійного напруження нервів та адреналіну не кожен може впоратися із своєю психікою, і щоб не зламатися такий відпочинок буде необхідним, хоча б упродовж двох тижнів»

«На завершення перебування другої групи військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців до Реабілітаційного центру для військовослужбовців на Спортивно-навчальній базі міністерства оборони України «Тисовець» та членів їхніх родин заступник міністра оборони України, генерал-майор Олег Шевчук, привітав всіх із святим вечором і запросив до святкового столу скуштувати традиційної бідної куті. Під час святкового заходу він вручив військовослужбовцям грошові сертифікати, іграшки та подарунки дітям та святкові набори дружинам. А артисти Національного Президентського оркестру та Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України привітали всіх народними колядками, щедрівками та концертною програмою», – поінформували також у прес-службі міністерства оборони України та опублікували фоторепортаж із «Тисовця.»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів