Батьки ще вагаються у Львові щодо вакцинації дітей

13:32 21 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

За інформацією управління охорони здоров’я ЛМР, у школах Львова близько 13 тисяч дітей мають або одне щеплення від кору, або не мають його зовсім.

Про це повідомили в четвер, 21 лютого, в прес-службі Львівської міськради. Начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик розповіла: «Проведено батьківські збори у всіх школах нашого міста із залученням фахівців-медиків. Крім того, було проведено семінар для керівників шкіл, де є найбільша кількість невакцинованих дітей. Їм донесли інформацію, як вони повинні діяти, коли виникає у школі спалах захворювання на кір тощо».

Зоряна Довганик також зазначила: «Тому ще раз звертаюся до батьків, адже, в першу чергу, це їх відповідальність за життя і здоров'я дітей. Вони повинні прийняти для себе правильне рішення, звернутись у заклади охорони здоров'я і вакцинувати своїх дітей».

«Якщо батьки ще вагаються щодо вакцинації, вони можуть звертатися до медичних працівників і отримати відповіді на свої запитання. Також наступного тижня буде проведено батьківські збори у тих 40 школах, де є найбільша кількість невакцинованих дітей. На ці батьківські збори буде запрошено медиків, які зможуть відповісти на усі запитання, які турбують батьків», – поінформувала також Зоряна Довганик.

«У Львові є 30 локацій з кабінетами щеплень, де можна провести вакцинацію. Це можуть зробити самі батьки, прийшовши у кабінет вакцинації зі своєю дитиною, або якщо батьки дали згоду, педагог організовано відведе дітей в поліклініку, де її вакцинують. Для зручності батьків кабінети щеплень працюють також у суботу. Вакцина наявна в достатній кількості», – повідомили також і прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів