Амбулаторію сімейної медицини вулиці Личаківській відкриють у 2017 році, – ЛМР

12:15 10 березня 2017 р.

Начальник управління охорони здоров’я міськради Володимир Зуб запевнив: «Також плануємо відремонтувати ще одну амбулаторію в Рясне».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 10 березня: «Торік у Львові запрацювали три нові амбулаторії сімейної медицини. Одну амбулаторію відкрили для мешканців Залізничного району на вулиці Олени Степанівни, 35а». 

«Для мешканців Шевченківського району одну створили на вулиці Грінченка, 6, а ще одну відкрили на вулиці Шевченка, 358б, капітально відремонтувавши поліклінічне відділення, яке до цього там функціонувало. Вже цього року амбулаторію відкрили для мешканців Нового Львова на вулиці Тернопільській, 9. Наступна, 19 амбулаторія, запрацює у Личаківському районі на початку літа», – розповіли також у ЛМР.

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів: «Минулого року майже 13 тисяч мешканців Залізничного району міста отримали сучасні та зручні умови для лікування неподалік від дому – на вулиці Олени Степанівни, 35а запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини у складі 3-ї міської клінічної лікарні. Також нову амбулаторію торік відкрили для майже дев’ятьох тисяч мешканців Шевченківського району – на вулиці Грінченка, 6 у складі 1-ї міської клінічної лікарні імені Князя Лева. Окрім того, капітально відремонтувавши приміщення поліклінічного відділення на вулиці Шевченка, 358б, створили амбулаторію для понад 12 тисяч мешканців мікрорайону Рясне».

«Сьогодні, відповідно до медичного законодавства, відбувається наближення первинної медичної допомоги до місць щільного проживання населення. Якщо раніше робилися централізовані великі поліклініки, то останніми роками відбувається їх децентралізація у місцях щільного проживання з тим, щоб зона обслуговування була приблизно 10-15 тисяч осіб, і щоб людям було ближче добратися, і щоб обслуговування було комфортнішим», – повідомив також Володимир Зуб.

«Минулого року у Львові продовжувалася реалізація державної політики щодо запровадження сімейної медицини. Було відкрито дві нові амбулаторії: на вулиці Грінченка, 6 і на вулиці Олени Степанівни, 35а. Також капітально відремонтовано приміщення на вулиці Шевченка, 358б, і створено там амбулаторію для мешканців мікрорайону Рясне-1. Уже цього року нову амбулаторію сімейної медицини відкрили на вулиці Тернопільській, 9 для понад 12 тисяч мешканців Нового Львова», – розповів також начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради. 

Володимир Зуб також анонсував: «У 2017 році плануємо відкрити амбулаторію сімейної медицини на вулиці Личаківській, 119, і ремонтні роботи там вже розпочалися. Також плануємо відремонтувати ще одну амбулаторію на Рясне».

Про це повідомили сьогодні, 10 березня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували:  «Загалом у закладах охорони здоров’я Львова функціонує 459 дільниць, 18 амбулаторій та 36 відділень сімейної медицини. Охопленість сімейною медициною становить 91,5 % населення міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів