76 людей захворіли у Львові на кір, – ЛМР

15:00 16 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб запевнив: «Якщо не вакцинуватись – то ризик захворіти залишається дуже високим».

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб повідомив сьогодні, 16 січня, під час брифінгу: «За інформацією міського Лабораторного центру, станом на сьогоднішній ранок зареєстровано у Львові 76 випадків захворювання на кір. З них 47 – діти, з яких 35 дітей – з організованих колективів – тобто або зі шкіл, або із садочків».

Чиновник також розповів: «Люди, які двічі щеплені, і люди, які перехворіли на кір, мають стійкий імунітет, і не заразяться. Проте ті діти і ті дорослі, які не вакциновані в силу тих чи інших причин і не хворіли на кір, мають високий ризик захворіти. Тому зараз дуже важливо усім батькам зрозуміти, що безпека вашої дитини – у вакцинації. Потрібно прийти у територіальну поліклініку і зробити вакцинацію, вакцини є достатньо. Якщо пройшли одну вакцинацію, то потрібно зробити одну ін’єкцію, якщо взагалі не проходили вакцинацію і не хворіли, то треба пройти дворазовий курс вакцинації – зараз і через місяць повторно. І це треба зробити обов’язково, тому що вакцина – це єдиний засіб при корі, який захищає від захворювання. Якщо цього не зробити – то ризик захворіти дуже високий».

Володимир Зуб також зазначив: «Слід наголосити, що в дорослих перебіг захворювання кором є важчим, ніж у дітей. Легкі випадки кору проходять при симптоматичному лікуванні, проте якщо розвиваються ускладнення, то захворювання стає загрозливим для життя. Серед ускладнень домінують пневмонія, енцефаліт, менінгіт – тобто доволі загрозливі ураження дитячого чи дорослого організму. Тому ще раз наголошую на тому, що необхідно прийти і зробити вакцинацію. Вакцин є достатньо, наші спеціалісти готові».
Чиновник також запевнив: «Міською радою застосовані певні обмежувальні заходи в закладах охорони здоров’я, в закладах освіти. Тобто ми вживаємо ті необхідні епідеміологічні речі, які треба робити – це провітрювання, вологе прибирання, ранковий огляд дітей, недопущення дітей, які приходять в садочок із простудними захворюваннями. Ми зараз активно працюємо з тими батьками, які у свій час відмовилися від вакцинації».

Володимир Зуб також розповів: «Ми заборонили візити в реанімацію, щоб не наражати важких хворих на небезпеку, обмежили візити у стаціонарні відділення, бо іноді люди не знають, що вже інфіковані, так як інкубаційний період триває  21 день, і просимо до цього ставитися з розумінням. Також ми обмежуємо, а в деяких випадках забороняємо проведення пологів з партнером, якщо є ризик, що партнер інфікований. Ми також провели інструктаж в наших дитячих садочках, наших школах, що вони мають робити, щоби зменшити ризик інфікування дітей. Тобто протиепідемічні заходи проводяться, але єдиним ефективним засобом боротьби з кором є вакцинація. Саме в цьому випадку вакцинація – єдиний засіб надійної профілактики».

Про це поінформували в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів