66-й військовий мобільний госпіталь зі Львова вже надав у зоні АТО допомогу понад 1300 пацієнтам

10:00 1 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

У прес-службі Міноборони повідомили в п’ятницю, що одночасно 66-й мобільний госпіталь може прийняти до 100 пацієнтів.

За час роботи військових лікарів з 66-го військового мобільного госпіталю у зоні проведення антитерористичної операції стаціонарну медичну допомогу отримали понад 1300 пацієнтів. У більшості випадків йдеться про різного роду травми та поранення.

Головне завдання медичного персоналу військового мобільного госпіталю у зоні проведення антитерористичної операції полягає у наданні невідкладної медичної допомоги при бойових, гострих травмах та захворюваннях. За словами військових лікарів, вони намагаються зробити все, щоб повернути до строю максимальну кількість військовослужбовців.

Важливим для них також є надання невідкладної медичної допомоги цивільному населенню, яке проживає за місцем дислокації військової частини. Зокрема, проведено близько 300 консультацій та більше 30 оперативних втручань за невідкладними показниками для цивільного населення.

Персонал мобільного госпіталю працює за усіма напрямками кваліфікованої допомоги — офтальмологія, хірургія, стоматологія, травматологія, лор. Одночасно госпіталь може прийняти до 100 пацієнтів.

У системі лікувально-евакуаційних заходів цей військово-медичний заклад знаходиться на третьому етапі, тобто надання кваліфікованої з елементами спеціалізованої медичної допомоги після само- і взаємодопомоги безпосередньо на полі бою та першої медичної або лікарської допомоги у медичному пункті частини. За словами начальника хірургічного відділення, тимчасово виконуючого обов’язки начальника медичної частини майора медичної служби Ярослава Било, військовий мобільний госпіталь має належний рівень забезпечення.

У своєму арсеналі військові медики мають сучасне медичне обладнання як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Ярослава Било зазначив також: «Держава забезпечує нас на досить високому рівні, також вагому допомогу надають і волонтерські організації. Немає проблем і щодо забезпечення медичними препаратами» 

Більшість особового складу мобільного госпіталю – добровольці, справжні патріоти, які свідомо зробили свій вибір, промінявши спокійну високооплачувану роботу в далекому тилу на польові намети, солдатську кашу та дуже напружений робочий графік. Як відзначають самі військові лікарі, значне навантаження спостерігається і під час перемир’я. Майже кожного дня лікарі у погонах рятують життя захисників України.

Про це повідомили сьогодні, 1 травня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», у зоні бойових дій на Донеччині розгорнуто 66-й мобільний шпиталь зі Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів