463 тисячі львів’ян уже підписали декларації з лікарями

10:00 12 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб запевнив: «Станом на 5 жовтня, у нас підписано 463 тисячі декларацій про вибір лікаря».

Як повідомили в п’ятницю, 12 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб поінформував також: «Лідерами процесу залишаються великі установи – це п’ята, друга й четверта міські поліклініки та перша міська лікарня, яка має у складі дві поліклініки і сім амбулаторій».

«І, власне, тепер за кожну підписану декларацію Національна служба здоров’я України заплатить так звану капітаційну ставку – 370 гривень, плюс коригуючі коефіцієнти. Тобто, якщо декларація підписана на обслуговування дитини, віком до п’яти років, то цих 370 гривень множиться на чотири, якщо дитина віком від п’яти до 18 років – множиться на 2,2, і так далі по вікових категоріях», – розповів також Володимир Зуб.

Керівник міського управління охорони здоров’я доповнив: «За тих пацієнтів, які не підписали декларації, поки що наші заклади охорони здоров’я будуть отримувати по 240 гривень. Тому ті, які не підписали на сьогодні декларацію, мають право звертатися за медичною допомогою. Але установа за них отримає менше».

Володимир Зуб пояснив також: «Не підписавши декларації, згодом пацієнт буде змушений платити за медичні послуги, окрім невідкладних випадків. Раніше говорили, що термін підписання декларацій – безстроковий. Тепер є теза, що з 1 липня 2019 року червоний список – тобто список пацієнтів, які не підписали декларацію – оплачуватися не буде. Тож якщо пацієнт не підпише декларацію, то буде платити в касу за надану допомогу. Але, звичайно, крім невідкладних випадків, які загрожують життю. Тому ми вкотре закликаємо усіх, хто ще не підписав декларацію, не зволікати».

Керівник міського управління охорони здоров’я також запевнив: «Для мешканця підписана декларація є гарантією того, що він отримає якісну безкоштовну первинну допомогу лікаря, якому довіряє. А лікар зможе отримати більшу заробітну плату, ніж він отримував до цього».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів