4195 львів’ян захворіли за тиждень на грип та ГРВІ

13:24 2 лютого 2017 р.

Санепідеміологи попередили: «Враховуючи нестійкі погодні умови у даний період, деяке зростання захворюваності серед дітей шкільного віку, аналіз стану захворювань на грип та ГРВІ в останні роки, можна передбачити другу хвилю їх зростання у другій половині лютого».

У Львівському обласному лабораторному центрі Держсанепідслужби України опублікували сьогодні, 2 лютого, прес-реліз «Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ за 4-й тиждень 2017 року у Львівській області», в якому, зокрема, повідомили: «У Львові за звітний тиждень захворіли 4195 осіб, що менше порівняно з попереднім тижнем на 267 осіб. Загальний рівень захворюваності залишається на неепідемічному рівні».

«Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 46,8%. Зареєстровано перевищення епідемічного порогу у віковій групі 15-17 років на 10,2%. Спостерігається зростання рівня захворюваності серед дітей шкільного віку в порівнянні з попереднім тижнем на 9,6%», – зазначено також у прес-релізі санепідеміологів.

«З початку цьогорічного епідсезону вірусологічною лабораторією ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» досліджено 162 зразки матеріалу від хворих із підозрою на грип та ГРВІ, у 46 осіб (29,1%) визначено віруси грипу типу А, в т.ч. 34 А (H3). Також в носоглоткових змивах, змивах з носа та зіву виявлено риновіруси, віруси парагрипу І та ІІІ типу, аденовіруси, коронавіруси. Зареєстровано вісім лабораторно підтверджених випадків грипу А у зразках секційного матеріалу від померлих з підозрою на грип та ГРВІ», – поінформували також санепідеміологи.

«Враховуючи нестійкі погодні умови у даний період, деяке зростання захворюваності серед дітей шкільного віку, аналіз стану захворювань на грип та ГРВІ в останні роки, можна передбачити другу хвилю їх зростання у другій половині лютого», – повідомляється також у прес-релізі санепідеміологів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів