3778 львів’ян захворіли впродовж тижня на ГРВІ

15:15 22 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: dprch11.pp.ua

В обласному лабораторному центрі МОЗ України запевнили: «За останній тиждень з’явилась тенденція до зниження захворюваності на ГРВІ».

Завідувач Львівського міського відділу Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Михальчук повідомила під час чергового засідання міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: «Згідно з результатами моніторингу захворюваності на ГРВІ мешканців Львова, станом на 19 листопада захворіли 3 778 осіб. Тенденція за останній тиждень з’явилася до зниження. Якщо передтиждень захворюваність наростала, то минулого тижня – стабілізувалась і вже цього тижня на 3% знизилася».

Галина Михальчук поінформувала також: «Станом на сьогодні, госпіталізовано 33 особи з діагнозом «гострі респіраторні інфекції». Більшість – це діти до 18 років. При дослідженні матеріалу від захворілих не виявлено збудників вірусу грипу. Зараз аптечна мережа має чотири вакцини для профілактики грипу виробництва Франції, Нідерландів, Китаю і Кореї».

Натомість начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб наголосив: «Сьогодні дуже активно треба нагадувати львів’янам і не тільки, усім мешканцям, про те, що профілактичні заходи дуже важливі! Тобто ноги мають бути в теплі, одягатися треба тепло. При перших симптомах захворювання треба починати лікування. Не водити дітей в організовані колективи, якщо ваша дитина хвора, тому що вона наражає на небезпеку інших дітей.Тобто всі гуртом, все суспільство повинно вживати заходів, щоб захворюваність не поширювалася і щоб не допустити епідемії».

Про це повідомили сьогодні, 22 листопада, в прес-службі Львівської міськради. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів