Завтра у Львові – ювілейний з’їзд ЛМГО «Українська молодь – Христові»

12:30 2 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Розпочнеться цей форум о 11:00 Архиєрейською Літургією в Архикатедральному Соборі Святого Юра, яку очолить Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Повідомляючи про це, прес-служба міської ради нагадує, що в травні виповнилось 80 років відтоді, як Митрополит Андрей Шептицький організував у Львові в 1933-му перший З’їзду молоді під гаслом «Українська молодь – Христові». А в 1990-му відбувся перший З’їзд у незалежній Україні, після якого засновано Львівську міську громадську організацію «Українська молодь – Христові»

Із нагоди цієї події та з благословення Високопреосвященнішого Архиєпископа Львівського Ігоря (Возьняка) організовується ювілейне святкування, яке відбудеться 3 листопада. Метою заходу є не лише святкування ювілейної річниці, але й дотримання та реалізація ідей і настанов Митрополита Андрея, справжнього велетня духу та правдивого провідника українського народу, а також єднання у молитві за Його прославу.

Голова патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, отець Ростислав Пендюк, розповів із цього приводу: «На мою думку, нам бракує ідейної єдності розуміння того, куди ми повинні рухатись, як суспільство, як народ, немає того, що нас єднає. Ми можемо мати різні погляди на різні теми, бути в різних партіях, але якщо ми об’єднаємось довкола Христа – це буде вірний крок. Молодь завжди шукає себе, свою ідентичність, тому ми повинні виховувати та направляти наступні покоління. Митрополит Андрей Шептицький вважав, що від виховання дітей та молоді залежить майбутнє». 

А голова оргкомітету ювілейного з’їзду та ЛМГО «Українська молодь - Христові» Роман Ковалів пояснює: «Для того, щоб відновити пам'ять та звернути увагу молоді та громади на подію, яка відбулась у 1933 році, ми ініціюємо ювілейний з’їзд 3 листопада. Тим паче, на початку листопада відзначають день пам’яті Митрополита Андрея Шептицького». 

Ювілейний з’їзд передбачає таку програму для учасників і гостей свята:

11:00 – Архиєрейська Літургія в Архикатедральному Соборі Святого Юра, яку очолить Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк). Молитва за прославу Митрополита Андрея;

13:40 – Святкова молитовна хода учасників та гостей З’їзду від Собору до місця святкування (НУ «Львівська політехніка», корпус №1, вул. Ф. Карпінського, 2/4);

14.00 – Реєстрація учасників (перерва на каву);

16:00 – Урочиста академія та Святковий концерт за участю Олександра Божика, Тараса Курчика, Оксани Мухи, Софії Федини, чоловічого октету «Орфей», тріо «Новий час».

Запрошені та почесні гості свята:

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (буде відеопривітання через неможливість бути присутнім на святкуванні);

Єпарх Паризький для українців греко-католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу;

Преосвященний владика Борис Гудзяк (відеозвернення);

Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк);

екс-голови та екс-духівники ЛМГО «Українська молодь – Христові»;

осередки УМХ України;

Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ, Молодіжна комісія Львівської архиєпархії, 

молодь парафій Львівської архиєпархії;

молодіжні християнські організації: «Обнова», «Світло Христа», «Посвіт» та інші; національно – патріотичні організації: «Молодий РУХ», «Пласт», «СУМ»;

студенти вищих учбових закладів Львова.

Доповідачі на Урочистій Академії:

Олег Турій – кандидат історичних наук, завідувач кафедри церковної історії, проректор із наукової роботи Українського Католицького Університету з темою «Постать молодої людини крізь призму поглядів Митрополита Андрея Шептицького».

Василь Кметь – кандидат історичних наук, доц. кафедри давньої історії та архівознавства, директор Наукової бібліотеки Львівського Національного університету ім. І. Франка з темою: «З’їзд Українська молодь – Христові 1933 року в пресі».

Організатори заходу – Львівська міська громадська організація «Українська молодь – Христові».

Координатор заходу – Оксана Новак, тел. 0976681017.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів