Завтра у Львові пом'януть трьох Героїв Небесної Сотні

16:40 21 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: credo-ua.org

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, завтра о 9:00, у День Соборності України, в Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла на вулиці Театральній, 11 відбудеться заупокійна молитва за першими загиблими Героями Небесної Сотні – Юрієм Вербицьким, Сергієм Нігояном та Сергієм Жизневським.

У прес-службі міської ради повідомили в середу «Щоденному Львову», що завтра о 9:00, у День Соборності України, в Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла на вулиці Театральній, 11 відбудеться заупокійна молитва за першими загиблими Героями Небесної Сотні – Юрієм Вербицьким, Сергієм Нігояном та Сергієм Жизневським. У повідомленні також конкретизують:

«У молитві візьмуть участь громадські активісти, представники місцевої влади, вірменської громади та білоруської громади, родичі загиблих. Нагадаємо, в ці дні саме рік тому на Майдані в Києві відбулись перші вбивства активістів Революції Гідності, котрі стали першими Героями Небесної Сотні.

Юрій Вербицький – науковець зі Львова, викрадений у Києві 21 січня, помер від катувань; Сергій Нігоян – 20-ти річний вірменин з Дніпропетровщини, який був охоронцем Євромайдану в Києві, вбитий під час подій біля стадіону «Динамо» 22 січня; Сергій Жизневський – білоруський активіст Євромайдану та журналіст, член Самооборони Майдану, загинув також 22 січня на вул. Грушевського у Києві. Управління внутрішньої політики Львівської міської ради закликає усіх небайдужих долучитись до спільної молитви та вшанування пам’ять перших Героїв Небесної». 

У прес-службі міської ради повідомили в середу «Щоденному Львову», що завтра на Сихові відбудеться поминальне Богослужіння в пам’ять про Юрія Вербицького. У повідомленні також конкретизують:

«У першу річницю від дня упокоєння невинно убитого під час акцій протесту в Києві Юрія Вербицького 22 січня на Сихові у храмі Різдва Пресвятої Богородиці на проспекті  Червоної Калини, 70 о 08.30 відбудеться заупокійне поминальне Богослужіння. Настоятель Храму Різдва пресвятої Богородиці, отець Орест Фредина, зазначив із цього приводу:

«Ми молимося на третій, дев’ятий та сороковий день після смерті загиблих. Тож як християни, віруючи у пам’ятні дні, горнемося до престолу Божого. А у цей день помолимося за тих, хто героїчно віддав своє життя за нашу країну, тих, кого сьогодні з гордістю називаємо Героями Небесної Сотні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів