Завтра пластуни запалять у Львові Різдвяну Свічечку

20:05 6 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 20minut.ua

Вони запрошують усіх приєднатися до них біля головної ялинки міста, де проводитимуть із 18:00 до 19:00 вертепи й конкурси на найкращі святкові страви, костюми та звізди й прославлять Христа колядками.

Різдвяна Свічечка – свято пластунів у всьому світі, яке об'єднує їх та їхні родини. Голова Львівського осередку Пласту Роман Кучкуда зазначає: «Львів – культурна столиця України. Ми хочемо показати, що так і є насправді, що традиції, які передавалися нам споконвіку – підтримуються. Ми закликаємо львів'ян долучатися до святкувань та брати участь у конкурсах». 

Зокрема пластуни проводитимуть конкурси на найкращий костюм ангела, смерті, чорта, жида та інших. Координатор святкування Тарас Іщик запрошує до участі в цій акції так: «Якщо ви впевнені, що ваш костюм є найкращим і заслуговує, щоб його побачили сотні львів'ян – тоді не зволікайте». Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Як інформував «ЩЛ», 7 січня о 12:00 у Львові відкриють живу шопку, о 13:30 стартує Різдвяна святкова хода вертепів, о 14:00 розпочнуться фестивалі «Велика коляда» й вертепів, із 19:00 до 22:00 – етновечірка просто неба з конкурсами та народними забавами, щогодини зі 17:00 до 22:00 у дворику Ратуші – вистава «Коли ангели спускаються на землю», 7 та 8 січня колядуватимуть у Львівському «Шевченківському гаю», 7, 8 та 9 січня у Львові – вже сьоме «Свято Пампуха», а 8 січня біля «головної ялинки» найбільшого міста Західної України – великий хоровий флеш-моб «Львів колядує».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів